11.2 C
Athens
20/04/2024
Biztech

Τα νέα PC και projectors της Acer θα έχουν Alexa

Μετά την ανακοίνωση της Amazon ότι η Alexa είναι διαθέσιμη σε 28 νέες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, οι Έλληνες καταναλωτές θα μπορέσουν επιτέλους να αξιοποιήσουν την διάσημη ψηφιακή βοηθό, η οποία βρίσκεται σε μια μεγάλη γκάμα οικιακών συσκευών και τώρα μπαίνει και στους υπολογιστές.

Η Acer ανακοίνωσε ότι τα νέα notebooks και PCs του 2018 θα ενσωματώνουν την Amazon Alexa. Επίσης και ο νέος V6820M/i 4K UHD projector θα συντονίζεται με την Alexa για έλεγχο και λειτουργία εξ αποστάσεως.

 

Πιο συγκεκριμένα, από το πρώτο τρίμηνο του 2018 η Alexa θα υποστηρίζεται από τα notebooks Aspire, Spin, Switch και Swift, καθώς επίσης και τα Aspire all-in-one PCs. Αρχικά θα είναι διαθέσιμη στις ΗΠΑ μέσω update του Acer Care Center, ενώ πιο ευρεία υποστήριξη αναμένεται περίπου στα μέσα του 2018.

Σε συνδυασμό με την τεχνολογία Intel Smart Sound και το ενσωματωμένο audio DSP σχεδιασμένο για τη διαχείριση της αλληλεπίδρασης των ήχων, της φωνής και της ομιλίας, πολλά από τα τελευταίας τεχνολογίας notebooks και desktops της Acer θα υποστηρίζουν την Amazon Alexa και θα αντιδρούν άμεσα σε φωνητικές εντολές, ενώ θα προσφέρουν και αξιόπιστο ήχο χωρίς επιπτώσεις στην απόδοση του συστήματος.

 

Έλεγχος με τη φωνή

Με την Amazon Alexa, οι κάτοχοι των συμβατών notebooks και desktops της Acer θα έχουν περισσότερες δυνατότητες όσον αφορά την ψυχαγωγία τους αλλά και τον έλεγχο του smart home τους μέσω φωνητικών εντολών στην Alexa. Τα Notebooks όπως το Switch 7 Black Edition και το Spin 5 με το Acer Purified.Voice και τεσσάρων digital μικροφώνων υποστηρίζουν την far-field αναγνώριση φωνής έως και 2,74 m μακριά, ενώ άλλα με διπλά μικρόφωνα θα μπορούν να ενεργοποιήσουν την Alexa από απόσταση έως 0,91 m.

 

Και projector με Alexa

Επιπλέον της οθόνης Acer Air, που ήδη συντονίζεται με την Alexa, οι νέοι projectors V6820M και V6820i 4K UHD θα είναι από τους πρώτους που θα υποστηρίζουν την Amazon Alexa. Έτσι, οι οι χρήστες θα μπορούν να ελέγξουν τον projector εφόσον ενεργοποιήσουν τη δυνατότητα Acer Projector Smart Home skill καλώντας την Alexa σε μία συσκευή όπως το Echo ή ένα συμβατό Acer PC. Για παράδειγμα θα μπορούν να πουν (στην αγγλική γλώσσα): «Alexa, άνοιξε τον projector», «Alexa, επέλεξε HDMI σαν πηγή του projector» ή «Alexa, άλλαξε την επιλογή οθόνης του projector σε λαμπερή»

 

 

Ο V6820M/i είναι συμβατός με HDR και Rec. 2020, υποστηρίζει το Rec. 709 standard για εξαιρετική απόδοση των καθώς και HDMI 3D. Είναι αθόρυβος και εξασφαλίζει υψηλής ευκρίνειας εικόνα χάρη στο Acer AcuMotion frame interpolation system, το οποίο υπολογίζει και δημιουργεί ενδιάμεσα frames τα οποία παρεμβάλλονται ανάμεσα στα ήδη υπάρχοντα.

Σχετικά άρθρα

11% αύξηση EBITDA ανακοίνωσε η Real Consulting για τη χρήση του 2022

Giorgos Athanassiadis

Η Cyta αναθέτει στην Oracle τον ψηφιακό μετασχηματισμό της

Mobile λύσεις στον κλάδο γάλακτος από τη Regate

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα