22.8 C
Athens
29/03/2024
Biztech

Τα νέα Galaxy S9 και S9+ ήρθαν στην Ελλάδα

Στις 16 Μαρτίου, η Samsung παρουσίασε στο Ελληνικό κοινό τις νέες ναυαρχίδες της στο χώρο των smartphones. Την έναρξη της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, έκανε ο πρόεδρος της Samsung Hellas Kyoung Il Min.

Ολόκληρη η παρουσίαση που πραγματοποίησαν οι Μαρία Κωνσταντάκη, Παναγιώτης Κουντουράς, αλλά και ο διευθυντής του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας Άρης Παρασκευόπουλος, κινήθηκε γύρω από τις νέες δυνατότητες των καμερών των νέων μοντέλων και συγκεκριμένα στα χαρακτηριστικά AR Emojis, super slo-mo και low light.

 

Τα δυο μοντέλα διατηρούν τη σχεδίαση και διαστάσεις από την προηγούμενη γενιά. Έτσι, το Galaxy S9 έχει διαγώνιο 5,8 ίντσες και το S9+, 6,2 ίντσες, ενώ η οθόνη τους είναι infinity display και χάρη στην κυρτότητα στις πλαϊνές πλευρές, η οθόνη είναι πραγματικά bezelless. Στο κάτω μέρος υπάρχει ένα μικρό bezel χωρίς όμως home button το οποίο έχει πλέον καταργηθεί ως φυσικό κουμπί (ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται στην πλάτη), ενώ στο πάνω μέρος βρίσκονται οι αισθητήρες, οι κάμερες και το κεντρικό μεγάφωνο. Η ανάλυση της οθόνης (Super AMOLED) και στα δύο μοντέλα ανέρχεται σε 2960×1440 pixels.

 

 

Μεταβλητό διάφραγμα και AI

Εκτός από την οθόνη, το άλλο δυνατό σημείο των νέων Galaxy S9 είναι η κάμερα, ή καλύτερα οι κάμερες. Το S9 διαθέτει μία κάμερα 12MP, ενώ το S9+ δύο κάμερες, μία με ευρυγώνιο φακό και μία με τηλεφακό οπτικού zoom 2x. Και στα δύο μοντέλα εφαρμόζεται η τεχνολογία διπλού διαφράγματος. Έτσι, σε πολύ σκοτεινές λήψεις από F/2.4 η κάμερα περνά στο F/1.5, αφήνοντας ακόμα περισσότερο φως να εισέλθει στον αισθητήρα.

Έτσι, χάρη στο μεταβλητό διάφραγμα και τον οπτικό σταθεροποιητή, το Galaxy S9/S9+ είναι σε θέση να πραγματοποιεί απόλυτα σταθερές λήψεις ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού, που αποτελεί και τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο των smartphone φωτογράφων.

 

 

Δεν τελειώσαμε όμως με τα «καλούδια» της κάμερας. Η λειτουργία super-slo mo επιτρέπει τη λήψη αργής κίνησης σε ρυθμό 960 καρέ το δευτερόλεπτο δημιουργώντας εντυπωσιακά βίντεο.

Η κάμερα όμως διαθέτει και AI. Χάρη στον ψηφιακό βοηθό της Samsung, Bixby και τη λειτουργία Bixby Vision η κάμερα αντιλαμβάνεται τι βλέπει και το αναγνωρίζει. Επιπλέον, η μπροστινή κάμερα με τη λειτουργία AR δημιουργεί το ψηφιακό avatar του χρήστη, το AR Emoji. Ο Bixby ακούει και σε φωνητικές εντολές τόσο για τις λειτουργίες του ίδιου του smartphone, όσο και για τις υπόλοιπες οικιακές έξυπνες συσκευές της Samsung.

Σχετικά άρθρα

H νέα εποχή στην A3 έγχρωμη εκτύπωση γραφείου

Giorgos Athanassiadis

Το ‘Stikey’ από την Ελλάδα ξεκινάει δυναμικά στο Kickstarter

Kitriniaris

Τα προβλήματα ασφαλείας τροχοπέδη στην ανάπτυξη του mobile banking

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα