19/04/2024
Biztech

Τα μυστικά του Android στη φορά

Δια της πλαγίας ήρθαν στην επιφάνεια ορισμένα άκρως εμπιστευτικά οικονομικά στοιχεία σχετικά με το Android αλλά και τη συνεργασία (!) της Apple με τη Google, επ’ αμοιβαίο όφελος φυσικά. Συγκεκριμένα, η δικαστική διαμάχη της Google με την Oracle και η πρόσβαση που απέκτησε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg στα πρακτικά της δίκης, αποκάλυψαν, μεταξύ άλλων, ότι η Google πλήρωσε στην Apple $1 δις το 2014 για να παραμείνει το Google Search ως η default μηχανή αναζήτησης στο iPhone και το iPad.

 

Η δίκη είναι αποτέλεσμα μήνυσης της Oracle κατά της Google, καθώς σύμφωνα με την πρώτη το Android παραβιάζει πατέντες της Java. Έτσι, η Oracle ζητά αποζημίωση ύψους $1 δις από την Google. Για να οριστεί όμως το ποσό της αποζημίωσης οι παράγοντες της δίκης έπρεπε να έχουν πρόσβαση σε οικονομικά στοιχεία γύρω από το Android. Η Google τα παρείχε αλλά με την ένδειξη “HIGHLY CONFIDENTIAL — ATTORNEY’S EYES ONLY.” Ωστόσο η… attorney της Oracle τα έκανε βούκινο σε όλο τον κόσμο.

 

Έτσι μάθαμε, ότι τα έσοδα της Google που προέρχονται από το Android φτάνουν τα $36 δις, και τα κέρδη διαμορφώνονται στα $22 δις. Μέχρι σήμερα όλοι γνώριζαν ότι η Google βγάζει λεφτά από το Android με τρεις τρόπους: όταν οι καταναλωτές αγοράζουν μια εφαρμογή από Google Play, η Google παρακρατά το 30% του ποσού. Επίσης χρεώνει της core εφαρμογές της, όπως το YouTube, το  Google Search, το Google Play Store και το Gmail στους κατασκευαστές smartphones. Τέλος, κερδίζει χρήματα από τις διαφημίσεις μέσα στις Android apps. Όμως ποτέ δεν είχε αποκαλύψει πόσα χρήματα βγάζει από το Android.

 

Στην Google τελούν σε κατάσταση νευρικής κρίσης μετά τις συγκεκριμένες αποκαλύψεις και με δύο οξύτατες ανακοινώσεις τόνισαν ότι τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν θα έχουν αρνητική επίπτωση στις δραστηριότητες της εταιρείας.

 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη

Σχετικά άρθρα

H D-Link δίνει έμφαση στους συνεργάτες

Channel-Manager

Υπηρεσίες Διαδικτύου για όλους και οπουδήποτε από την Eutelsat

Kitriniaris

Λύσεις ασφαλούς διαχείρισης ψηφιακών εγγράφων από την Αdacom

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα