19.8 C
Athens
19/04/2024
Biztech

Τα κέρδη έγιναν ζημιές για την Toshiba

Σε φάση αναδιάρθρωσης εισέρχεται η Toshiba, καθώς το σκάνδαλο με τα παραποιημένα οικονομικά αποτελέσματα και οι ζημιές – τελικά – που παρουσίασε η εταιρεία για το 2014, δεν αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό στη διοίκηση της ιαπωνικής εταιρείας. Αφού, λοιπόν, τα οικονομικά στοιχεία για το 2014 εξετάστηκαν και πάλι από την αρχή, αυτή τη φορά χωρίς τη χρήση δημιουργικής λογιστικής, η εταιρεία ανακοίνωσε ζημιές $318 εκατ. έναντι κερδών σχεδόν $1δις που είχε ανακοινώσει πριν λίγους μήνες, πάντα για το ίδιο χρονικό διάστημα.

 

Κι όμως, η ανακοίνωση ζημιών οδήγησε σε άνοδο στην τιμή της μετοχής και αυτό γιατί οι επενδυτές ξέρουν πλέον που πατάει η εταιρεία. Με άλλα λόγια η ανακοίνωση των αληθών οικονομικών στοιχείων οδήγησε σε μερική αποκατάσταση της εμπιστοσύνης καθώς πριν κανένας δεν γνώριζε τι ακριβώς συμβαίνει με τα οικονομικά της Toshiba. Είναι ενδεικτικό ότι την περίοδο που η Toshiba ανακοίνωνε κέρδη – τα οποία όμως κανείς δεν πίστευε – η μετοχή της είχε πέσει κατά 30%.

 

Τώρα και αφού έχει γίνει μαζική εκκαθάριση των κορυφαίων στελεχών της εταιρείας, ο νέος CEO, Masashi Muromachi, έχει υποσχεθεί να παρουσιάσει σχέδιο αναδιάρθρωσης των businesses της Toshiba μέχρι το τέλος του έτους. Τα businesses των semiconductors, των PCs και των τηλεοράσεων θα πρέπει να θεωρούνται ως το επίκεντρο των αναδιαρθρώσεων καθώς είναι αυτά που χάνουν και τα περισσότερα χρήματα.

Σχετικά άρθρα

Αύξηση εσόδων και κερδοφορίας ανακοίνωσε η CPI

Giorgos Athanassiadis

Νέες λύσεις για επαγγελματίες από την ELO

Channel-Manager

Οι επιχειρήσεις θα καθορίσουν τις τεχνολογικές εξελίξεις το 2015

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα