20.1 C
Athens
24/04/2024
Biztech

Τα ΕΛΤΑ στην αγορά ενέργειας με τη βοήθεια της SingularLogic

Ένα νέο έργο πληροφορικής στην αγορά της ενέργειας ανέλαβε η SingularLogic, μέλος του ομίλου MIG, που αφορά στην υλοποίηση ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος για τα ΕΛΤΑ, ως εναλλακτικού παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας.

 

Ο νέος «παίκτης» στο χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας μπήκε στην ήδη πολύ ανταγωνιστική αγορά από τον περασμένο Ιούλιο λαμβάνοντας άδεια από τη ρυθμιστική αρχή ενέργειας για προμήθεια ισχύος 350MW. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία «η είσοδος των ΕΛΤΑ στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας θα λειτουργήσει προς όφελος των καταναλωτών σε ολόκληρη την επικράτεια στο πλαίσιο του υγιούς ανταγωνισμού, αξιοποιώντας την υπάρχουσα υποδομή του δικτύου των 1.500 ταχυδρομικών καταστημάτων και ταχυδρομικών πρακτορείων που συνθέτουν το μεγαλύτερο φυσικό δίκτυο της χώρας».

 

Με το έργο των ΕΛΤΑ η SingularLogic ενισχύει περαιτέρω τη θέση της στην αγορά της ενέργειας στην οποία έχει επενδύσει δυναμικά τα τελευταία χρόνια, μηχανογραφώντας μέχρι σήμερα την πλειοψηφία των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας.

Το έργο κατακυρώθηκε στη SingularLogic μετά από διαγωνιστική διαδικασία και περιλαμβάνει την προμήθεια και λειτουργία ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος που υποστηρίζει την αυτοματοποιημένη διαχείριση και διεκπεραίωση όλων των εργασιών, που σχετίζονται με τη δραστηριοποίηση του οργανισμού ως εναλλακτικού παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας.

Ενδεικτικά, το σύστημα θα υποστηρίζει την αρχική δήλωση εκπροσώπησης των παρόχων, τη διαχείριση των εργασιών που υπάγονται στο σύστημα του ημερήσιου ενεργειακού προγραμματισμού, την υποβολή δήλωσης φορτίου καθώς και την απόδοση των απαιτούμενων τελών και φόρων προς τρίτα μέρη. Παράλληλα, θα υποστηρίζει όλη την παρακολούθηση, χρέωση και εξόφληση χρεώσεων των τελικών καταναλωτών, τη  διαδικασία ανεύρεσης νέων πελατών, την καταγραφή και εξυπηρέτηση παραπόνων όπως και τον προγραμματισμό marketing ενεργειών.

 

Η σύμβαση του έργου είναι διετής και περιλαμβάνει προμήθεια, υλοποίηση, υπηρεσίες εγκατάστασης, προσαρμογής, παραμετροποίησης, εκπαίδευσης,  δοκιμαστικής λειτουργίας και υποστήριξης.

Σχετικά άρθρα

Eυρώπη και Κίνα συμμαχούν για το 5G

Channel-Manager

Η Kaspersky ξεκλειδώνει το CryptXXX Ransomware

Οι νέοι projectors της Epson στην IFA 2016

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα