20.6 C
Athens
28/03/2024
Biztech

Τέσσερα χρόνια Innovathens powered by Samsung

Το Innovathens powered by Samsung, ο κόμβος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων γιόρτασε τα γενέθλια των τεσσάρων ετών λειτουργίας του.

Κατά τη διάρκεια σχετικής εκδήλωσης έγινε απολογισμός των προγραμμάτων που έχουν διεξαχθεί τα τελευταία 4 χρόνια. Πιο συγκεκριμένα από το 2014 έως το 2018 το Innovathens έχει ανοίξει τις πόρτες του σε περισσότερους από  170.000 νέους, που είτε έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε νέες τεχνολογίες και δεξιότητες μέσω μακροπρόθεσμων προγραμμάτων είτε έχουν δοκιμάσει τις δυνατότητές τους στο «επιχειρείν».

 

Ως στρατηγικός συνεργάτης του Innovathens, η Samsung έχει υποστηρίξει ενεργά και έχει αναπτύξει και η ίδια επιμορφωτικές δράσεις που σχετίζονται τόσο με τις νέες τεχνολογίες όσο και με τις soft skills δεξιότητες. Από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που έχει αναπτύξει η ίδια η εταιρεία σε συνεργασία με διάφορους φορείς τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έχουν λάβει πιστοποίηση περισσότερα από 3.500 άτομα μέχρι και τον περασμένο μήνα, ενώ οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τις 10.000. Συγκεκριμένα, έχουν πραγματοποιηθεί workshops για την τεχνική υποστήριξη και επιδιόρθωση κινητών τηλεφώνων τελευταίας τεχνολογίας, σεμινάρια για την ανάπτυξη εφαρμογών για smart TVs, καθώς και προγράμματα HR που στόχο είχαν να βοηθήσουν τους νέους να φτιάξουν ανταγωνιστικά προφίλ στο LinkedIn και να βελτιώσουν τις διαπροσωπικές τους δεξιότητες μέσα από βιωματικές συνεντεύξεις.

 

Συνολικά, όλα αυτά τα χρόνια έχουν εμπλακεί για την επιτυχή υλοποίηση των παραπάνω 15 υπάλληλοι της Samsung από όλα σχεδόν τα τμήματα της εταιρείας, προσφέροντας περισσότερες από 300 ώρες εθελοντικής εργασίας. Επιπλέον οι μαθητές του Mobile Service Lab, που έχουν διαπρέψει στα εργαστήρια, έχουν προσληφθεί σε Authorized Service Centers της Samsung.

Τέλος, ανακοινώθηκαν τα νέα προγράμματα «Εκτός Εργασίας – Εντός Ευκαιρίας», και «Εισαγωγή στην ανάπτυξη κώδικα» για αρχαρίους. Ακόμη, ανακοινώθηκε η ημερίδα τεχνητής νοημοσύνης που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Innoetics, το ελληνικό start-up που εξαγόρασε πέρυσι η Samsung και εξειδικεύεται στην ανάπτυξη των text-to-speech τεχνολογιών για «ψηφιακούς βοηθούς», και συγκεκριμένα για το  Bixby της Samsung.

Σχετικά άρθρα

“SAP Centre of Expertise” η γενική διεύθυνση πληροφορικής της Motor Oil

Giorgos Athanassiadis

Αλλαγή κορυφής στην Performance Technologies

Channel-Manager

CCC: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στον κατασκευαστικό κλάδο

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα