22.8 C
Athens
29/03/2024
Biztech

Συνελήφθη η CFO της Huawei στον Καναδά

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ζητούν την έκδοσή της CFO της Huawei για παραβίαση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στο Ιράν και τη Βόρεια Κορέα. Συγκεκριμένα, η Meng Wanzhou (η οποία είναι κόρη του ιδρυτή της εταιρείας) συνελήφθη στον Καναδά, κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ.

 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η κα Wanzhou συνελήφθη την 1η Δεκεμβρίου και κατά την ακροαματική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου, το δικαστήριο δεν έλαβε απόφαση σχετικά με την απελευθέρωσή της με την επιβολή εγγύησης. Η σύλληψη της κα Wanzhou σχετίζεται με παραβίαση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στο Ιράν. Ιδιαίτερες λεπτομέρειες, πάντως, σε σχέση με τη σύλληψη δεν έχουν καταφέρει να δουν το φως της δημοσιότητας, καθώς η ίδια η κα Wanzhou ζήτησε να μην δημοσιευθούν οι λόγοι της σύλληψής της.

 

Η κίνηση αυτή πραγματοποιήθηκε τη στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις μεταξύ Η.Π.Α. και Κίνας, στο υψηλότερο επίπεδο, για να επιλυθούν οι μονομερείς αποφάσεις που δυσχεραίνουν τις εμπορικές συμφωνίες μεταξύ των δυο χωρών. Η κίνηση αυτή εκ μέρους των Η.Π.Α. αναμένεται να έχει αντίκτυπο και σε αυτό το ζήτημα. Δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει ότι, εδώ και πολύ καιρό, οι Η.Π.Α. έχουν προειδοποιήσει τους συμμάχους τους να μη χρησιμοποιούν εξοπλισμό από κινέζους κατασκευαστές, κάτι που έχει υιοθετήσει ήδη η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία (δύο από τα πέντε μέλη της Five Eyes – FVEY, στην οποία, εκτός των Η.Π.Α., ανήκουν το Ηνωμένο Βασίλειο και ο Καναδάς).

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του South China Morning Post, η Sabrina Meng Wanzhou ανέφερε σε εσωτερικές συζητήσεις ότι η επιχείρηση πρέπει να ζυγίζει τα κόστη και να αποδέχεται τους κινδύνους που σχετίζονται με την αποφυγή των απαιτήσεων του νόμου.

 

Η συζήτηση αυτή αφορούσε εσωτερικό QnA session που πραγματοποιήθηκε στις 29 Οκτωβρίου, στη διάρκεια του οποίου η κα Wanzhou και ο πατέρας της ανέφεραν τις απόψεις τους περί συμμόρφωσης. Και τα δύο στελέχη αναφέρθηκαν στην ανάγκη ελέγχου των δαπανών συμμόρφωσης, και στο ότι δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν το νομίμως απαιτούμενο στις επιμέρους δικαιοδοσίες.

 

Η κα Meng, ειδικότερα, αναφέρθηκε σε διαφορετικούς τύπους συμμόρφωσης, παρέχοντας έναν διαχωρισμό ανάμεσα σε κίτρινες και κόκκινες γραμμές. Οι κόκκινες γραμμές είναι οι νόμοι που δεν χωρούν περιθώρια ερμηνείας και πρέπει να εφαρμοστούν απόλυτα. Οι κίτρινες γραμμές, όμως, αφήνουν τα περιθώρια για παραβίαση κανόνων που περνούν σαν εφάπαξ κόστη στην εταιρεία, όπως, για παράδειγμα, οι εργατικοί κίνδυνοι.

 

Σύμφωνα με την παραπάνω πηγή, η κα Meng ανέφερε: «Πέρα από τις κίτρινες και τις κόκκινες γραμμές υπάρχει ένα ακόμη σενάριο, όπου οι εξωτερικοί νόμοι και κανόνες είναι απόλυτα ξεκάθαροι και δεν χωρά καμία ερμηνεία, αλλά η εταιρεία δεν μπορεί να συμμορφωθεί με αυτούς λόγω των λειτουργιών. Σε τέτοιες περιπτώσεις, κατόπιν μιας επαρκούς διαδικασίας λήψης αποφάσεων, μπορεί κάποιος να αποδεχτεί το προσωρινό ρίσκο μη συμμόρφωσης για ορισμένο χρονικό διάστημα».

 

Και συμπλήρωσε η ίδια, πάντα με βάση την παραπάνω πηγή: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εξαιρετικά αυστηρά πολιτικές συμμόρφωσης, αλλά οι αμερικανικές εταιρείες έχουν συνηθίσει. Κανείς δεν τολμά να παρακάμψει τον νόμο, καθώς έχουν συνηθίσει αυτό το πλαίσιο λειτουργίας. Η εταιρεία μας δεν έχει διαμορφώσει ακόμα αυτό το πλαίσιο και ως εκ τούτου τα κόστη επικοινωνίας μας είναι ιδιαίτερα υψηλά».

Σχετικά άρθρα

Πανελλήνιο συνέδριο συνεργατών Entersoft

Channel-Manager

TCP 72: Το νέο τοπίο στην αγορά των προβολέων

Giorgos Athanassiadis

Νέο ανοιχτό πλαίσιο In-Cell Touch στην digital signage πρόταση της LG

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα