20.9 C
Athens
24/04/2024
Biztech

Συγχώνευση HPE Software-Micro Focus και τι ακριβώς σημαίνει

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Hewlett-Packard Enterprise ανακοίνωσε ότι προτίθεται να πουλήσει ένα σημαντικό κομμάτι του software business της στην εταιρεία Micro Focus, η οποία εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η συμφωνία των δύο εταιρειών θα αγγίξει τα 8,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Αξίζει να αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η HPE είχε δεχθεί σχετική προσφορά εξαγοράς ύψους $ 7,5 δις από την επενδυτική εταιρεία Thoma Bravo.

 

Η συμφωνία των δύο εταιρειών αφενός θα κάνει τη Micro Focus μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες λογισμικού του κόσμου και αφετέρου η δώσει στην HPE τη δυνατότητα να εστιάσει αποκλειστικά σε τομείς όπως η δικτύωση, η αποθήκευση, τα data centers και τις συναφείς τεχνολογίες.

 

Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι η HPE δεν προτίθεται να πουλήσει τα πάντα, αλλά συγκεκριμένα τμήματα λογισμικού, όπως τα Application Delivery Management, Big Data, Enterprise Security, Information Management & Governance και IT Operations Management, πολλά από τα οποία προέρχονται από την αμφιλεγόμενη εξαγορά της Autonomy από την HP το 2011 προς το αστρονομικό ποσό των $ 11,7 δις. Η HPE θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται στον τομέα του λογισμικού, ειδικά σε ότι αφορά το κομμάτι υβριδικών υποδομών που απευθύνονται στην αγορά του cloud.

 

Η Micro Focus ιδρύθηκε το 1976 αναπτύσσοντας εφαρμογές σε COBOL και έχει μακρά ιστορία εξαγορών εταιρειών λογισμικού. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε την εξαγορά ύφους $ 1,2 δις της Attachmate Group το 2014 στην οποία ανήκαν μεταξύ άλλων εταιρείες όπως η Novel και η SUSE.

Η συγχώνευση HPE Software-Micro Focus δεν αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν το Q3 2017 και αυτό διότι οι λεπτομέρειες και οι επιπτώσεις στην αγορά θα πρέπει να εξεταστούν ενδελεχώς από διάφορες αντιμονοπωλιακές επιτροπές, ενώ θα πρέπει να υπάρξει και έγκριση από τους μετόχους.

Σχετικά άρθρα

Διακρίσεις για τους εκτυπωτές της Samsung

Kitriniaris

Κάθετη λύση για τον τουρισμό από τη Vodafone

Kitriniaris

H Creta Farms εμπιστεύεται το Regate Effective για το SFA και το Field Marketing

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα