19.7 C
Athens
28/03/2024
Biztech

Στο κλεινόν άστυ, σε ρόλο… τροχονόμου η ΙΒΜ

Μια σημαντική ευκαιρία για την απόκτηση υψηλής τεχνογνωσίας αποκτούν οι υπηρεσίες της Αθήνας καθώς στελέχη της IBM έφτασαν στην πρωτεύουσα, εγκαινιάζοντας τη συνεργασία μεταξύ των δύο μερών μετά την επιλογή ανάμεσα στις 16 πόλεις παγκοσμίως, στις οποίες η εταιρεία θα προσφέρει δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες για την αρτιότερη λειτουργία τους.

 

Μέσω του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της ΙΒΜ, Smarter Cities Challenge η Αθήνα, η οποία επελέγη μεταξύ 100 πόλεων σε όλο τον κόσμο, θα λαμβάνει δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες, η εμπορική αξία των οποίων υπολογίζεται σε περίπου 500 χιλιάδες δολάρια.

 

Η ομάδα της ΙΒΜ βρίσκεται στην Αθήνα από τις 2 Νοεμβρίου και επί 3 εβδομάδες θα συνεργαστεί με τα στελέχη του δήμου Αθηναίων και τους εμπλεκόμενους φορείς με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση της κυκλοφοριακού συστήματος της πόλης αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες και βέλτιστες πρακτικές. H πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τους εμπλεκόμενους φορείς παρουσία της ομάδας της ΙΒΜ, είχε ως στόχο την ενημέρωσή τους σε ό, τι αφορά την εμβέλεια και το στόχο της μελέτης, καθώς και για να ζητηθεί η συνδρομή τους ως προς τη συλλογή των απαραίτητων δεδομένων, αλλά και απόψεων, για μια εμπεριστατωμένη και συνολική προσέγγιση του εν λόγω ζητήματος.

 
Η ομάδα της IBM θα μελετήσει το ζήτημα αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της από αντίστοιχες υλοποιήσεις στο εξωτερικό, αλλά και βέλτιστες πρακτικές παγκοσμίως, ώστε να παρουσιάσει στον δήμο Αθηναίων ολοκληρωμένες προτάσεις αντιμετώπισης του.

 
Να σημειώσουμε εδώ ότι το πρόγραμμα ΙΒΜ Smarter Cities Challenge έχει ήδη επιτύχει απτά αποτελέσματα βοηθώντας δεκάδες πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων τους.

Σχετικά άρθρα

Αποτελέσματα ρεκόρ για 2ο συνεχόμενο τρίμηνο ανακοίνωσε η Lenovo

Giorgos Athanassiadis

Acronis Backup 12 με cloud-based & on-premise backup

Στο κανάλι το ένα τρίτο των δαπανών τεχνολογίας στην Ευρώπη το 2023

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα