21.4 C
Athens
28/03/2024
Biztech

Στο ίδιο έργο θεατής η αγορά PCs

Απαισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την παγκόσμια PCs αφού στη διάρκεια του α’ τριμήνου του 2016, οι πωλήσεις συνέχισαν να κατρακυλούν με ρυθμό 9,6% ή 11,5%, ανάλογα με το αν λάβουμε υπόψη τα στοιχεία της Gartner ή της IDC αντίστοιχα. Πάντως είναι αξιοσημείωτο ότι οι δύο εταιρείες έδωσαν αρκετά διαφοροποιημένα στοιχεία, για την ίδια αγορά, σε reports που δημοσίευσαν την ίδια ημέρα.

 

Ειδικότερα, η Gartner κατέγραψε πωλήσεις 64,8 εκατομμυρίων τεμαχίων στη διάρκεια του α’ τριμήνου ενώ η IDC κάνει λόγο για 60,6 εκατομμύρια συσκευές. Σύμφωνα με την Gartner μόνο η Apple και η Asus, από τους μεγάλους κατασκευαστές, σημείωσαν αύξηση πωλήσεων στο α’ τρίμηνο ενώ αντίθετα η IDC υποστηρίζει ότι όλοι οι vendors γνώρισαν μεγάλη πτώση.

gartner

Παραμένοντας στην έκθεση της Gartner – μια και είναι περισσότερο αισιόδοξη -, οι τρεις πρώτες θέσεις στη λίστα των κατασκευαστών παραμένουν αμετάβλητες, με τη Lenovo στην κορυφή να ακολουθείται από τις HP και Dell. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η Acer απέτυχε να συμπεριληφθεί στην πρώτη πεντάδα των κατασκευαστών.

idc

Αν και Gartner και IDC διαφωνούν στους αριθμούς και οι δύο εταιρείες αναμένουν τόνωση της αγοράς λόγω των Windows 10. Συγκεκριμένα, αναλυτές της IDC επισημαίνουν ότι βραχυπρόθεσμα η αγορά των PCs θα συνεχίσει να “υποφέρει” εξαιτίας του μειωμένου αγοραστικού ενδιαφέροντος των καταναλωτών. Προς το τέλος του 2016, όμως, ο ρυθμός ανανέωσης εκ μέρους των επιχειρήσεων και υιοθέτησης των Windows 10, θα τονώσει ολόκληρη την αγορά.

Σχετικά άρθρα

Η Ιαπωνία είναι η “Κίνα” της Apple

Kitriniaris

DIS: Λύσεις Microsoft Dynamics 365 στη Metron

Giorgos Athanassiadis

Η Hotech επεκτείνει το πελατολόγιό της

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα