15.2 C
Athens
19/04/2024
Biztech

Στους ηγέτες του Data Loss Prevention η Intel

Μεταξύ των ηγετών όσον αφορά τις λύσεις Enterprise Data Loss Prevention τοποθέτησε την Intel η Gartner στο πιο πρόσφατο Magic Quadrant που συνέταξε η γνωστή εταιρεία ερευνών. Σύμφωνα με το σχετικό report, μέχρι το 2018, το 90% των οργανισμών θα εφαρμόσει τουλάχιστον μία λύση DLP, από 50%  που το πράττει σήμερα, γεγονός που καταδεικνύει τις ευκαιρίες που προσφέρει η συγκεκριμένη αγορά για τους μεγάλους της τεχνολογικής αγοράς.  Η έρευνα αναφέρει επίσης ότι οι πρωτοπόρες εταιρείες (leaders) διαθέτουν ισχυρό περιβάλλον διαχείρισης και στενή ενσωμάτωση με άλλα προϊόντα, είτε του δικού τους brands, είτε μέσω καλά θεμελιωμένων συνεργασιών και ουσιαστικών ενσωματώσεων.

 

Οι λύσεις DLP της Intel είναι πρακτικά μετεξέλιξη των αντίστοιχων λύσεων της McAfee, την οποία η Intel εξαγόρασε το 2010 και προχώρησε σε rebrand με το όνομα Intel Security. Σύμφωνα με την Gartner, η πρόσφατη έκδοση DLP 9.4 της Intel, έφερε μια σειρά βελτιώσεων που την καθιστούν αποτελεσματική απέναντι στις σύγχρονες απειλές με τις οποίες είναι αντιμέτωπες οι επιχειρήσεις σήμερα.

 

Για να δώσουμε μια εικόνα της ευκαιρίας που προσφέρει η αγορά Enterprise DLP αρκεί να πούμε ότι ενώ το 2015 έκλεισε στα $960 εκατ. το 2020 αναμένεται να φτάσει τα $2,64 δις, κάτι που μεταφράζεται σε μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 22,3%.

 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη

Σχετικά άρθρα

Σχεδόν έτοιμο το υποβρύχιο καλώδιο δεδομένων που συνδέει την Ελλάδα με χώρες της Μεσογείου

Giorgos Athanassiadis

Νέα ερευνητικά εργαστήρια ΑΙ στη Β. Αμερική η LG

“Τέλειο μαύρο” τα OLED panels της LG με πιστοποίηση

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα