15.6 C
Athens
26/04/2024
Biztech

Στον αστερισμό της κερδοφορίας η Κωτσόβολος

Σημαντική αύξηση πωλήσεων και μεριδίων αγοράς, επάνοδος στην κερδοφορία και πετυχημένη συμμετοχή στη ψηφιακή σύγκλιση: με αυτές τις λίγες μόνο λέξεις θα μπορούσε να περιγραφεί επακριβώς ολόκληρο το οικονομικό έτος 2014/15 για την Dixons South-East Europe, δηλαδή την Κωτσόβολος όπως είναι γνωστή στην Ελλάδα.

 

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με τα οικονομικά αποτελέσματα που παρουσίασε η εταιρεία, οι πωλήσεις παρουσίασαν σημαντική αύξηση κατά 13% σε σχέση με το προηγούμενο έτος ενώ τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 1,2%.

 

Το πιο σημαντικό όμως είναι το ότι η εταιρεία είναι πλέον κερδοφόρος κάτι που αποτελεί και το μεγάλο ζητούμενο για τον κλάδο. Πάντως, το γενικότερο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον υπαγόρευσε την λήψη προβλέψεων για γενικούς κινδύνους και την εμφάνιση λογιστικών ζημιών.

 

Η συνολική αγορά ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, εξαιρουμένων των προϊόντων τηλεπικοινωνίας, αυξήθηκε κατά 8% σύμφωνα με τις μετρήσεις της GFK με την αύξηση των πωλήσεων της Κωτσόβολος να κινείται στο 13% κάτι που συνεπάγεται αύξηση μεριδίων αγοράς στις παραδοσιακές κατηγορίες προϊόντων (λευκές και μαύρες συσκευές), ενώ υπήρξε θεαματική επίδοση της εταιρείας στο πρόγραμμα ψηφιακής σύγκλισης, στο οποίο εκτέλεσε συνολικά 55.000 συμβάσεις επί συνόλου 200.000 περίπου.

 

Η εταιρεία συνέχισε το ετήσιο πλάνο επενδύσεων σε τεχνολογία και υποδομές, όπου για το 2014/15 έφτασαν τα €3,5 εκατομμύρια, και οι προγραμματισμένες επενδύσεις για το έτος 2015/16  ανέρχονται στα €5,5 εκατομμύρια.  Στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού την περίοδο 2014/15 προστέθηκαν 120 νέες θέσεις εργασίας, ενώ άλλες 118 είχαν δημιουργηθεί την περίοδο 2013/14. Το  σύνολο των εργαζομένων στην εταιρεία σήμερα ανέρχεται σε 1.931 άτομα.

 

H καλή πορεία της Κωτσόβολος είχε επισημανθεί και πριν λίγο καιρό όταν ο Sebastian James, chief executive του ομίλου Dixons είχε παραδεχθεί ότι η κατανάλωση που παρατηρήθηκε στην ελληνική θυγατρική ελέω οικονομικής αβεβαιότητας συνέβαλε στην ενίσχυση των οικονομικών αποτελεσμάτων ολόκληρου του ομίλου.

Σχετικά άρθρα

Η τεχνολογία Canon UVGel φέρνει επανάσταση στο LF printing

Giorgos Athanassiadis

Ένας στους πέντε Έλληνες επιμένει στα Windows XP

Kitriniaris

Πανευρωπαϊκή συμμαχία για το 5G

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα