16.6 C
Athens
29/03/2024
Biztech

Στον αστερισμό της καινοτομίας η Lenovo

Με εντυπωσιακές παρουσιάσεις και εξαγγελίες θέλησε η Lenovo να ξεδιπλώσει το όραμά της για τις συσκευές που θα καθορίσουν το μέλλον της τεχνολογίας, και απ’ ότι φαίνεται τα κατάφερε, αφού οι ανακοινώσεις που έκανε στο πλαίσιο του Lenovo Tech World ’16 στις 9 Ιουνίου, κατάφεραν να δημιουργήσουν αίσθηση σε όλο τον κόσμο.

 

Ξεκινώντας, τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν στο το πολυαναμενόμενο PHAB2 Pro, το πρώτο smartphone παγκοσμίως που λειτουργεί με τεχνολογία Tango για augmented reality. Σε αντίθεση με κάθε άλλη συσκευή, το PHAB2 Pro, με την τεχνολογία Tango, περιλαμβάνει μια σειρά από αισθητήρες και software της Google που επιτρέπουν να ανιχνεύει και να χαρτογραφεί το περιβάλλον γύρω του, καθιστώντας δυνατές τις εμπειρίες AR (επαυξημένης) και VR (εικονικής) πραγματικότητας.

 

Τρεις βασικές τεχνολογίες δημιουργούν τις Tango εμπειρίες: η τεχνολογία που παρακολουθεί την κίνηση, η τεχνολογία που αντιλαμβάνεται το βάθος και η τεχνολογία που αποκτά μια αίσθηση της περιοχής. Μέσω της παρακολούθησης της κίνησης, το “μάτι” του PHAB2 Pro, βλέπει την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται, σε 3D. Η τεχνολογία της αίσθησης, ενημερώνει το smartphone για την τοποθεσία του. Τέλος, η τεχνολογία που αντιλαμβάνεται το βάθος, επιτρέπει στη συσκευή να αναλύσει το σχήμα του περιβάλλοντα χώρου, εντοπίζοντας επιφάνειες και εμπόδια. Έτσι, το smartphone μπορεί να οπτικοποιήσει και να καταλάβει τι είδους αντικείμενα υπάρχουν στο χώρο του, καθώς και να αντιληφθεί το περιβάλλον του, μέσα από αισθητήρες που καταγράφουν πάνω από 250,000 μετρήσεις το δευτερόλεπτο.

Εκτός από το εντυπωσιακό Phab2 Pro, η Lenovo δήλωσε “παρών” και στην αρένα των λεγόμενων εύκαμπτων συσκευών, παρουσιάζοντας ένα smartphone και ένα tablet που κυριολεκτικά διπλώνουν στη μέση. Ο λόγος για τα CPlus phone και Folio tablet τα οποία παρουσίασε ο CTO της εταιρείας, Peter Hortensius. Αν και οι δύο συσκευές δεν θα βρεθούν σύντομα στις προθήκες των καταστημάτων, ωστόσο έδειξαν την ετοιμότητα της Lenovo να ανταποκριθεί και σε αυτό το τεχνολογικό διακύβευμα, το οποίο μέχρι τώρα θεωρούνταν προνομιακό πεδίο για τους ανταγωνιστές της από την Κορέα.

Εντύπωση προκάλεσε και η προσέγγιση της Lenovo, όσον αφορά την εξέλιξη των smartphones της θρυλικής Motorola, με τα καινοτόμα Moto Z και Moto Z Force. Η ειδοποιός διαφορά των δύο συσκευών σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό είναι ο modular σχεδιασμός τους, παρακαταθήκη από το Project Ara. Συγκεκριμένα, οι συσκευές μπορούν να ενσωματώσουν πάνω τους διάφορα Mods, όπως το SoundBoost με ένα ηχείο, το PowerPack με μπαταρία 2.220mAh και το Insta-Share με ενσωματωμένο pico projector, που προβάλλει το περιεχόμενο της οθόνης σε εικόνα μεγέθους έως 70 ίντσες, με ανάλυση 480p.

Συνοπτικά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι στο Tech World ’16 η Lenovo απέδειξε στην πράξη αυτό που τόνισε στην εναρκτήρια ομιλία του ο CEO της εταιρείας Yang Yuanqing: “ Η Lenovo δεν είναι απλώς μία εταιρεία PC και smartphone. Η καινοτομία είναι στο επίκεντρο όλων όσων κάνουμε και θα παίξουμε κυρίαρχο ρόλο στην ανάπτυξη νέων έξυπνων συσκευών”.

Σχετικά άρθρα

Διαθέσιμο στην ελληνική αγορά το νέο MSI GE76 Raider 11ης γενιάς

Giorgos Athanassiadis

Πλαίσιο: Αύξηση της κερδοφορίας κατά 39% το 2013

Kitriniaris

Ανάσα για τη βιομηχανία chips το 2014

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα