20.7 C
Athens
19/04/2024
Biztech

Στις 3 Νοεμβρίου το iPhone X στην Ελλάδα

Η iSquare, o επίσημος διανομέας των προϊόντων Apple σε Ελλάδα και Κύπρο ανακοίνωσε ότι η εμπορική διάθεση του iPhone Χ ξεκινά από την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου μέσα από το δίκτυο εξουσιοδοτημένων μεταπωλητών της. Σημειώνουμε ότι το iPhone 8 και iPhone 8 Plus διατίθεται είδη. Επίσης, υπάρχει και δυνατότητα προπαραγγελίας του νέου iPhone η οποία ξεκινά από την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου.

Θυμίζουμε ότι το iPhone X ανακοινώθηκε από την Tim Cook στις 12 Σεπτεμβρίου μαζί με την επόμενη γενιά των “κανονικών” iPhones. Λέμε “κανονικών” διότι το iPhone X αποτελεί ένα εντελώς καινούριο προϊόν και ένα στοίχημα θα λέγαμε για την εταιρεία, το οποίο ξεφεύγει από την “πεπατημένη” τόσο σε ότι αφορά τη σχεδίαση και τις δυνατότητες, όσο και την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει για το συγκεκριμένο μοντέλο.

 

Θα ξεπεράσει η Huawei την Apple;

 

Μια που αναφερθήκαμε την τιμολογιακή πολιτική, αξίζει να δούμε κάποια ενδιαφέροντα νούμερα για την παγκόσμια αγορά των smartphones. Η Apple λοιπόν έχει αποδείξει ότι δεν χρειάζεται να είσαι πρώτος σε πωλήσεις για να βρίσκεσαι στην κορυφή. Πιο συγκεκριμένα, η Apple βρίσκεται στη δεύτερη θέση στο μερίδιο αγοράς των smartphones με βάση τα πωληθέντα τεμάχια, αλλά στην πρώτη σε ότι αφορά την αξία και μάλιστα με πολύ μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους. Σύμφωνα με την IDC, το 2Q17 η εταιρεία εμφανίζει μερίδιο αγοράς 12% με βάση τον όγκο πωλήσεων, αλλά σε ότι αφορά τα κέρδη βρίσκεται στην πρώτη θέση με μερίδιο αγοράς 65%. Η Samsung με τη σειρά της απολαμβάνει την πρώτη θέση με βάση τον όγκο πωλήσεων με μερίδιο αγοράς 22%, αλλά υπολείπεται σε ότι αφορά τα κέρδη.

 

Επιπλέον, η IDC προβλέπει για φέτος ότι είναι πολύ πιθανό η Huawei να εκτοπίσει την Apple από τη δεύτερη θέση. Σύμφωνα λοιπόν, με την IDC, το δεύτερο τρίμηνο του 2017, η Huawei είχε ποσοστό 11,3% με 38,5 εκατομμύρια τεμάχια παγκοσμίως, ενώ η Apple 12% και 41 εκατομμύρια iPhones.

Υπενθυμίζουμε ότι αναφερόμαστε πάντα στον αριθμό πωληθέντων τεμαχίων διότι σε ότι αφορά τα έσοδα η Apple δεν φαίνεται να πτοείται, καταφέρνοντας να καρπώνεται για τον εαυτό της το μεγαλύτερο ποσοστό των παγκόσμιων εσόδων από τις πωλήσεις smartphones και μάλιστα η πλειοψηφία των εσόδων της εταιρείας προέρχεται από το τμήμα του iPhone.

 

Τι ακριβώς είναι το iPhone X;

 

Το “επετειακό” iPhone που σηματοδοτεί τα 10 χρόνια από το πρώτο iPhone είναι η πρώτη συσκευή της Apple που καταργεί το κουμπί home -και μαζί με αυτή το Touch ID- για χάρη της εξάλειψης των περιθωρίων της οθόνης. Το νέο μοντέλο, διαθέτει τον επίσης καινούριο επεξεργαστή Α11 Bionic με neural engine, έχει οθόνη 5,8 ιντσών, ανάλυσης 2436 x 1125 pixels, τεχνολογίας AMOLED, υποστηρίζοντας HDR και True Tone. Επίσης, όλη η νέα σειρά υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση. Επιπροσθέτως, το iPhone X είναι ανθεκτικό σε νερό και σκόνη, ενώ είναι κατασκευασμένο από γυαλί και αλουμίνιο.

 

Ο επεξεργαστής επιτρέπει εμπειρίες επαυξημένης πραγματικότητας σε παιχνίδια και apps. Οι επανασχεδιασμένες δύο κάμερες στην πίσω πλευρά, διαθέτουν διπλή οπτική σταθεροποίηση εικόνας, νέο φίλτρο χρωμάτων, pixel με μεγαλύτερο βάθος και ταχύτατους φακούς. Η μπροστινή κάμερα TrueDepth, επιτρέπει την αναγνώριση προσώπου (Face ID), ενώ δίνει “ζωή” στα Animoji, καθώς συλλέγει και αναλύει πάνω από 50 διαφορετικές κινήσεις των μυών του προσώπου, παρουσιάζοντας τα emoji με ένα νέο τρόπο.

 

Που θα τα βρείτε

 

Όπως είπαμε, από την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου ξεκινούν οι εγγραφές για την παραγγελία του iPhone X το οποίο θα ξεκινήσει να πωλείται στις 3 Νοεμβρίου μέσα από το επίσημο δίκτυο μεταπωλητών Apple της iSquare στην Ελλάδα. Το νέο μοντέλο διατίθεται σε silver και space gray και σε χωρητικότητες 64 και 256GB.

Σχετικά άρθρα

SoftOne ECOS EDI για άμεση επικοινωνία με τους συνεργάτες

UPS: Πιο απαραίτητα από ποτέ!

Giorgos Athanassiadis

Η Cosmos προστατεύει τα δεδομένα του κτηματολογίου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα