18.4 C
Athens
25/04/2024
Biztech

Στην Intrasoft ξανά η Ευρωπαϊκή Πύλη Δεδομένων

H Intrasoft International και οι συνεργάτες της ανανέωσαν για τα επόμενα 3 χρόνια τη σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διαχείριση και ανάπτυξη της ευρωπαϊκής πύλης δεδομένων (www.europeandataportal.eu).

Η Intrasoft International ως υπεύθυνη για το hosting και το λανσάρισμα της web πλατφόρμας που υλοποιήθηκε σε Drupal, εφάρμοσε τεχνολογίες αιχμής με σκοπό στη βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη και της πρόσβασης στην πληροφορία. Σύμφωνα με τους όρους της νέας σύμβασης, η Intrasoft International θα συνεχίσει να συντονίζει όλες τις τεχνολογικές υλοποιήσεις των συνεργατών και θα παρακολουθεί την cloud υποδομή. Επίσης η πύλη θα ενισχυθεί σημαντικά μέσω του σχεδίου ανάπτυξης που εκπόνησε η Intrasoft σε συνεργασία με τους υπόλοιπους συνεργάτες.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ευρωπαϊκή πύλη δεδομένων αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο των Ευρωπαϊκών προσπαθειών για παροχή πρόσβασης σε δημόσια δεδομένα, σε όλη την Ευρώπη. Αυτό που κάνει η ευρωπαϊκή πύλη δεδομένων είναι να συλλέγει τα metadata των πληροφοριών του δημόσιου τομέα που είναι διαθέσιμα σε αντίστοιχες δημόσιες πύλες δεδομένων σε ευρωπαϊκές χώρες. Αυτή τη στιγμή περιλαμβάνονται 800.000 data sets από 34 χώρες.

Σχετικά άρθρα

Lenovo: Νέα PC για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

Channel-Manager

Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G: Παρά λίγο flagship

Giorgos Athanassiadis

Νέα σειρά Scanners από την Kodak

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα