15.7 C
Athens
29/03/2024
Biztech

Στην Ελλάδα το πρώτο Data Science Delivery Hub της SAP

H SAP επέλεξε την Ελλάδα για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου κέντρου ανάλυσης και αξιοποίησης δεδομένων.

Πιο συγκεκριμένα, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα, παρουσία σημαντικών στελεχών της από την Ελλάδα και το εξωτερικό, η SAP εγκαινίασε το πρώτο παγκοσμίως Data Science Delivery Hub.

 

Ο τομέας των Big Data αποτελεί σήμερα μία από τις κυριότερες τάσεις της ψηφιακής τεχνολογίας, που αναμένεται να διαμορφώσει τις εξελίξεις μέχρι το 2020. Για το σκοπό αυτό, η SAP με το Data Science Delivery Hub, αποσκοπεί στο να παρέχει συνεχώς καλύτερες λύσεις για τους πελάτες και τους συνεργάτες της. Επιπλέον, το Data Science Delivery Hub φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα κέντρο γνώσης και αξιοποίησης του τεράστιου όγκου πληροφοριών που είναι διαθέσιμα στο ψηφιακό περιβάλλον, χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες αυτές προς όφελος των εταιριών στην πορεία τους προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

 

Είναι αλήθεια ότι στη σημερινή ψηφιακή εποχή, παρατηρούμε μία πρωτόγνωρου μεγέθους παραγωγή δεδομένων. Ωστόσο, τα πολλά δεδομένα δεν μεταφράζονται άμεσα και σε χρήσιμη πληροφορία. Όπως τόνισε ο Παύλος Παναγιωτίδης, Manager, Data Science EMEA/APJ/GCN Customer Innovation and Enterprise Platform SAP, ο οποίος ηγείται του Hub, το Data Science Delivery Hub της αναλύει σε βάθος τη δομή και τα χαρακτηριστικά των big data με στόχο να δημιουργήσει προϊόντα και τεχνολογικές λύσεις που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να λειτουργούν πιο άμεσα και αποτελεσματικά

 

Μέσα από την στρατηγική συνεργασία με ακαδημαϊκούς και άλλους παραγωγικούς φορείς και με τη συμμετοχή Ελλήνων επιστημόνων, το Data Science Delivery Hub της SAP έχει ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία του, ενώ αναμένεται να αναπτυχθεί περαιτέρω με την πρόσληψη νέων στελεχών.

 

Σχετικά με την επιλογή της Ελλάδας για την εγκατάσταση του Data Science Delivery Hub της SAP, ο κ. Ανδρέας Ξηρόκωστας, cuntry manager, SAP Hellas, Cyprus, Malta σημείωσε ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα, η Ελλάδα συνεχίζει να αναπτύσσει ένα πολύ αξιόλογο ανθρώπινο κεφάλαιο στους χώρους της μηχανικής πληροφοριακών συστημάτων και της ανάλυσης δεδομένων. Με την επιλογή της Ελλάδας για την εγκατάσταση του Hub, η εταιρεία θέλει να δηλώσει έμπρακτα την εμπιστοσύνη της στους Έλληνες επιστήμονες, ελπίζοντας να συμβάλει στην αντιμετώπιση του φαινομένου «brain drain» που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, αλλά και στην υποστήριξη της ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας.

Σχετικά άρθρα

Νέα ερευνητικά εργαστήρια ΑΙ στη Β. Αμερική η LG

OLED οι άλλοι, QLED η Samsung

Ήρθαν τα νέα moto g7

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα