24.6 C
Athens
29/03/2024
Biztech

Στα $7,7 εκατ. το κόστος ασφαλείας ανά επιχείρηση

Ακριβά κοστίζει στις επιχειρήσεις η προστασία τους από το κυβερνοέγκλημα καθώς το μέσο ετήσιο κόστος αγγίζει τα $7,7 εκατ. ενώ ο χρόνος «αποθεραπείας» από μια μεγάλη επίθεση ανέρχεται στις 46 ημέρες. Στη διαπίστωση αυτή καταλήγει πρόσφατη έρευνα της HP η οποία διεξήχθη σε επτά μεγάλες αγορές (ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Γερμανία, Αυστραλία, Βραζιλία και Ρωσία) μεταξύ 257 μεγάλων επιχειρήσεων με προσωπικό άνω των 1.000 ατόμων.

 

Ο εν λόγω αριθμός πρόκυψε από την ανάλυση 1.928 κυβερνοπιθέσεων τις οποίες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις που έλαβαν μέρος στην έρευνα. Η έρευνα μελέτησε όλη την αλυσίδα των επιθέσεων, από τον εντοπισμό της απειλής και την προσπάθεια αποτροπής της μέχρι τις ενέργειες αποκατάστασης των υποδομών ΙΤ, και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα πιο κοστοβόρα σημείο της όλης διαδικασίας είναι ο εντοπισμός της απειλής και η αποκατάσταση των δυσλειτουργιών που επιφέρει.

 

Σημαντικό στοιχείο είναι και το ότι το κόστος ανέβηκε κατά περίπου 10% σε σύγκριση με πέρυσι ενώ όσο πιο μικρή είναι μια επιχείρηση τόσο μεγαλύτερο είναι το κόστος που καλείται να καταβάλει ανά εργαζόμενο προκειμένου να αντιμετωπίσει μια επίθεση.

 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη

Σχετικά άρθρα

Η Kallas επιλέγει την Data Communication για την ψηφιακή αναβάθμισή της

Giorgos Athanassiadis

devolo Magic 1: Ένα «μαγικό» δίκτυο για όλους

Giorgos Athanassiadis

Η Huion ανακοίνωσε πέντε νέα μοντέλα graphic tablet

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα