21.7 C
Athens
23/04/2024
Biztech

Στα $204 δις η αγορά υπηρεσιών public cloud

Με ρυθμό 16,5% θα αναπτυχθεί η παγκόσμια αγορά υπηρεσιών public cloud το 2016, αγγίζοντας έτσι τα $204 δις από $175 δις, με τις υπηρεσίες infrastructure as a service να αναδεικνύονται και πάλι πρωταθλητές της ανάπτυξης.

 

Αυτό είναι η πρόβλεψη της Gartner, σύμφωνα με την οποία η αγορά IaaS θα γνωρίσει ανάπτυξη της τάξης του 38,4%, την χρονιά που διανύουμε. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι και η πρόβλεψη της Gartner σύμφωνα με την οποία το cloud advertising, ο μεγαλύτερος κλάδος της αγοράς υπηρεσιών global cloud, θα αυξηθεί κατά 13,6% για να διαμορφωθεί στα $90,3 δις.

gartner1

Οι αναλυτές της Gartner επισημαίνουν ότι η αγορά υπηρεσιών public cloud services επιδεικνύει υψηλά ποσοστά ανάπτυξης, γεγονός που θα συνεχιστεί και το 2017. Η ανάπτυξη αυτή κάνει φανερή την αλλαγή φιλοσοφίας των επιχειρήσεων, οι οποίες από τις κλασσικές υποδομές ΙΤ στρέφονται πλέον προς τις cloud λύσεις, κυρίως εξαιτίας της ανάγκης να διαμορφώνουν την ψηφιακή στρατηγική τους πολύ γρήγορα.

 

Σύμφωνα πάντα με την Gartner, οι υπηρεσίες SaaS προβλέπεται να παρουσιάσουν ανάπτυξη της τάξης του 20,3% το 2016 και να διαμορφωθούν στα $37,7 δις. Καθώς οι vendors λογισμικού αλλάζουν τα επιχειρησιακό τους μοντέλο από το on-premise licensed λογισμικό σε public cloud-based offerings, η τάση αυτή θα εδραιωθεί με ακόμα πιο ξεκάθαρο τρόπο. Επιπλέον, η είσοδος στην αγορά του public cloud ορισμένων μεγάλων παικτών παραδοσιακού λογισμικού στη διάρκεια του 2015,  θα ενισχύσει περαιτέρω την αγορά SaaS.

Σχετικά άρθρα

Πανευρωπαϊκή συνάντηση της Epson επί ελληνικού εδάφους

Channel-Manager

Τριπλασιασμός κερδών για την LG

Kitriniaris

Η τεχνολογία της LG στις σύγχρονες τάσεις της αρχιτεκτονικής

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα