21.6 C
Athens
25/04/2024
Biztech

Στα 2 δις οι mobile χρήστες Ιnternet το 2016

Με το 44% του παγκόσμιου πληθυσμού, ή περίπου 3,2 δις άνθρωποι, να έχουν πρόσβαση στο Internet το 2016, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η πρόβλεψη σύμφωνα με την οποία τα 2 δις από αυτούς, θα το κάνουν μέσω mobile συσκευών.

 

Η IDC βλέπει στους mobile χρήστες μια νέα δυναμική αγορά που θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιούνται οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες κάθε είδους. Συγκεκριμένα, οι φθηνές έξυπνες συσκευές και η επέκταση των ασύρματων δικτύων δημιουργούν πλήθη εν δυνάμει καταναλωτών σε περιοχές όπως η Κίνα και η Ινδία, στις οποίες οι ενσύρματες συνδέσεις είναι ακόμα αρκετά περιορισμένες. Έτσι, δεκάδες εκατομμύρια χρήστες του Internet προστίθενται κάθε χρόνο στον online χάρτη των επιχειρήσεων.

 

Οι αναλυτές της IDC προβλέπουν ότι τα επόμενα χρόνια οι χρήστες του Internet που θα κάνουν αποκλειστικά χρήση των mobile συσκευών τους για να συνδεθούν στον παγκόσμιο ιστό θα αυξάνονται με ρυθμό 25% ετησίως, ενώ ταυτόχρονα θα αυξάνεται και ο χρόνος που θα παραμένουν συνδεδεμένοι. Το ενδεχόμενο αυτό ανοίγει νέες προοπτικές τόσο για την αγορά του mobile commerce όσο και για το mobile advertising. Ήδη, μάλιστα, το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης στην αγορά της διαφήμισης, παγκοσμίως, πιστώνεται στο mobile advertising και στο online video, επισημαίνουν οι αναλυτές της IDC.

 

Κατά συνέπεια, οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες κάθε είδους, θα πρέπει να θεωρούν την mobile παρουσία τους όχι ως συμπληρωματική της γενικότερης online παρουσίας τους, αλλά ως ακρογωνιαίο λίθο αυτής, καταλήγει η IDC.

Σχετικά άρθρα

Στα 15 εκατ. οι συνδέσεις κινητής το 2011

dmallas

Τα προϊόντα της Vanguard από την Divitec

3D printing, μια μεγάλη ευκαιρία

Channel-Manager

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα