22.8 C
Athens
29/03/2024
Biztech

Στα $1,2 τρις οι mobile τεχνολογίες το 2019

Μια σημαντική ευκαιρία για ένα πλήθος εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικές κατηγορίες τεχνολογίας αποτελεί και θα αποτελεί για τα επόμενα χρόνια το mobility, αφού σύμφωνα με μελέτη της IDC οι παγκόσμιες δαπάνες για mobile technologies κάθε είδους θα ανέλθουν στα $1,2 τρις έως το 2019.

 

Η IDC εξέτασε μια πλειάδα επιχειρηματικών τομέων ( Τράπεζες, Ασφαλιστικές εταιρείες, Επενδυτικές εταιρείες, Βιομηχανία, Λιανικό εμπόριο, Ιατρικές υπηρεσίες, Εκπαίδευση, Μεταφορές, Κατασκευές, Δημόσιο κ.ά.) και το συμπέρασμα είναι ένα: άπαντες διψούν για mobile τεχνολογίες που θα κάνουν την εργασία τους ευκολότερη και πιο παραγωγική. Μάλιστα, σύμφωνα με IDC, o τομέας της βιομηχανίας αποτελεί τη μεγαλύτερη επιχειρηματική ευκαιρία για τις εταιρείες που προσφέρουν λύσεις και προϊόντα mobility.

 

H IDC διακρίνει σε όλους τους παραπάνω επιχειρηματικούς τομείς την τάση να θεωρούν το mobility ως στοιχείο κλειδί της μελλοντικής τους ανάπτυξης. Επιπλέον υπάρχει και διαφοροποίηση στην κρατούσα αντίληψη που συνδυάζει το mobility απλά με την δυνατότητα του εργαζόμενου να είναι πάντοτε σε επαφή με το γραφείο του. Αντιθέτως, το mobility που θα αναδυθεί τα επόμενα χρόνια θα έχει να κάνει με άκρως εξειδικευμένες λύσεις και προϊόντα που θα εξυπηρετούν με μοναδικό τρόπο και επιχειρηματικό τομέα ξεχωριστά.  Για παράδειγμα, το λιανικό εμπόριο απαιτεί λύσεις που θα επιτρέψουν τη καλύτερη διασύνδεση με τους πελάτες και θα ενισχύουν το loyalty μεταξύ πελάτη και εταιρείας.

 

Όσον αφορά τους παράγοντες που στέκονται τροχοπέδη στην ταχύτερη εξάπλωση των mobile τεχνολογιών, η IDC ξεχωρίζει την ασφάλεια αλλά και ζητήματα νομοθεσίας.

Σχετικά άρθρα

Μνημόνιο συνεργασίας ΟΑΕΔ-Microsoft για ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων

Giorgos Athanassiadis

“Φρέσκο” Tech Channel Partner, τεύχος 33

Channel-Manager

To Next Gen Networking πρωταγωνιστής στο Tech Channel Partner 30

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα