20.8 C
Athens
25/04/2024
Biztech

Στα χέρια της SoftBank η ARM για πάνω από $32 δις

Δεν φαίνεται να έχουν τέλος τα mega deals στον χώρο της τεχνολογίας, με το τελευταίο από αυτά να αφορά την εξαγορά της βρετανικής ARM από τον ιαπωνικό τηλεπικοινωνιακό κολοσσό SoftBank για το ποσό των $32 δις τα οποία μάλιστα θα καταβληθούν απολύτως σε μετρητά!

 

Η ARM, οι επεξεργαστές της οποίας κυριαρχούν σχεδόν ολοκληρωτικά στη mobile αγορά, έχει ένα τεράστιο portfolio πατεντών γύρω από τις mobile συσκευές. Πέρα λοιπόν από τον προφανή στόχο της εξαγοράς (smartphones), αναλυτές θεωρούν ότι με την κίνηση αυτή η SoftBank βάζει τα θεμέλια για κυριαρχία και σε αγορές που θα προκύψουν στο μέλλον, όπως συνδεδεμένα αυτοκίνητα, αισθητήρες κ.λπ.

 

“H ARM είναι ένα στρατηγικό περιουσιακό στοιχείο που προστίθεται στον όμιλο SoftBank, καθώς στρέφουμε το ενδιαφέρον μας σε επενδύσεις οι οποίες θα μας δώσουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούμε την αγορά που θα διαμορφωθεί από την εδραίωση του ‘Internet of Things,’ τόνισε ο  Masayoshi So, διευθύνων σύμβουλος της SoftBank, ουσιαστικά επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

 

Μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς, η μετοχή της SoftBank σημείωσε άνοδο 45% στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ωστόσο δεν είναι όλοι χαρούμενοι με την εξέλιξη αυτή. Ήδη υπάρχουν φωνές που εκδηλώνουν τον προβληματισμό τους για την εξαγορά μιας από τις πιο εμβληματικές εταιρείες τεχνολογίας της Βρετανίας, η οποία μάλιστα δεν είχε ανάγκη κάποιον επενδυτή. Αρκετοί αναλυτές στον διεθνή Τύπο συνδέουν την εξαγορά με την απόφαση για Brexit και την ακόλουθη αποδυνάμωση της στερλίνας έναντι το δολαρίου, γεγονός που κάνει τις βρετανικές εταιρείες πιο θελκτικές σε ξένα κεφάλαια. Μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας, Theresa May, είχε κάνει ειδική αναφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα, τονίζοντας ότι πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στις εξαγορές βρετανικών εταιρειών.

Σχετικά άρθρα

Σε σταθερή πορεία τα μεγέθη του ΟΤΕ

Kitriniaris

Samsung Galaxy Tab S7+: Για συνειδητοποιημένους αγοραστές

Giorgos Athanassiadis

Tech Channel Partner και BizTech.gr: Γραφτείτε συνδρομητές!

antonyroussel

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα