21.8 C
Athens
24/04/2024
Biztech

“Σκόντο” σχεδόν $ δις από τη Foxconn για τη Sharp

Ξανασκέφτεται σοβαρά η Foxconn την εξαγορά της Sharp με αποτέλεσμα η νέα πρόταση της ταϊβανέζικης εταιρείας να είναι μικρότερη κατά $900 εκατ., όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Αιτία τα νέα οικονομικά στοιχεία της Sharp που ήρθαν σε γνώση της Foxconn και τα οποία είναι χειρότερα από τα αρχικά.

 

Να θυμίσουμε ότι το διοικητικό συμβούλιο της Sharp είχε εγκρίνει την εξαγορά της εταιρείας από τη Foxconn έναντι ποσού $4,3 δις, σε μια συμφωνία που αν τελικά ολοκληρωθεί έχει προεκτάσεις μεγαλύτερες από το όνομα των δύο εταιρειών και των δραστηριοτήτων τους. Και αυτό γιατί θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά ιαπωνικής φίρμας από ξένη εταιρεία.

 

Από την μεριά της Foxconn η εν λόγω εξαγορά είναι σημαντική αφού η ταϊβανέζικη εταιρεία αποκτώντας την τεχνογνωσία της Sharp στις οθόνες καθίσταται ακόμα σημαντικότερος εταίρος της Apple, της οποίας άλλωστε είναι ο σημαντικότερος υποκατασκευαστής. Η Sharp θα ξεκινήσει την μαζική παραγωγή οθονών OLED, την ίδια περίοδο που μάλλον η Apple θα υιοθετήσει οθόνες νέας τεχνολογίας για τα iPhones και iPads.

 

Ωστόσο φαίνεται ότι τα ανοίγματα της Sharp προς τις τράπεζες είναι μεγαλύτερα απ’ όσο αρχικά αναμενόταν και έτσι το deal βρίσκεται ακόμα στον αέρα.

 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη

Σχετικά άρθρα

ΟΤΕ: Έργο ύψους €43 εκατ. για την Coca Cola

Channel-Manager

Παραιτήθηκε ο Κ. Λουρόπουλος από την ΕΕΤΤ

Kitriniaris

Η Epson επεκτείνει για τρία χρόνια την εγγύηση επιλεγμένων μοντέλων

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα