15.7 C
Athens
29/03/2024
Biztech

Σημαντική ανάπτυξη του R&D hub της TeamViewer στα Ιωάννινα

Το κέντρο έρευνας και τεχνολογίας στα Ιωάννινα, είναι το πρώτο γραφείο της εταιρείας στην Ελλάδα το οποίο έχει σημειώσει αξιοσημείωτη ανάπτυξη με τον αριθμό των υπαλλήλων να έχει διπλασιαστεί από τον Ιανουάριο 2020 που ξεκίνησε τη λειτουργία του. Συγκεκριμένα ξεκίνησε με 18 υπαλλήλους και ήδη έχει φτάσει τους 41 με στόχο να φτάσει τους 45 μέχρι τέλος του χρόνου και μακροπρόθεσμα να απασχολεί 150 εργαζομένους. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 40 από τα 41 άτομα που εργάζονται στο κέντρο είναι Έλληνες και μεταξύ 20 και 40 ετών και το 26% γυναίκες.

Το κέντρο διαθέτει 8 Senior Developers (Q&A, UI&UX Seniors), ενώ αυτή τη στιγμή οι προγραμματιστές δουλεύουν σε δύο υφιστάμενα προγράμματα της TeamViewer: Blizz & TeamViewer Core.

Το βασικό πρόγραμμα της  TeamViewer προσφέρει απομακρυσμένη και ασφαλή πρόσβαση σε υπολογιστές ή κινητά τηλέφωνα ανεξαρτήτου τοποθεσίας. Το TeamViewer Blizz είναι ένα εργαλείο video conferencing που συνδέει τους συμμετέχοντες μέσα από video, φωνή, instant chat messaging και screen sharing.

«Ως μία εταιρεία τεχνολογίας, είναι στο DNA μας να καινοτομούμε και να εργαζόμαστε πάνω σε αναβαθμίσεις των προϊόντων μας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας. Έτσι συνεχώς εξετάζουμε τρόπους αναβάθμισης των λύσεών μας» αναφέρει ο Philipp Deutscher, director IT & software development και υπεύθυνος για το Hub στα Ιωάννινα. 

Καταλήγοντας, ο Phillipp Deautcher αναφέρει «Η TeamViewer απέδειξε ότι η επένδυση για το νέο μας κέντρο στα Ιωάννινα ήταν σε σωστή βάση. Τα Ιωάννινα είναι πηγή αποφοίτων μηχανικών και μέχρι στιγμής όλοι οι υπάλληλοί μας είναι ταλέντα! To Κέντρο δουλεύει στενά με τα πανεπιστήμια που βρίσκονται στην περιοχή, λαμβάνει μέρος στις ημέρες καριέρας και προσλαμβάνει φοιτητές για πρακτική εξάσκηση. Στο μέλλον στοχεύουμε να συνεργαστούμε πιο στενά προσλαμβάνοντας υψηλού επιπέδου στελέχη ΙΤ ώστε να τους δώσουμε μια μοναδική ευκαιρία να εργαστούν στην πόλη τους».

Σχετικά άρθρα

Η Schneider Electric μας ξεναγεί στο έξυπνο εργοστάσιό της στο Plovdiv

Giorgos Athanassiadis

Συνεργασία ESET με Intel για την προστασία των endpoints από το ransomware

Giorgos Athanassiadis

Σε φάση ωρίμανσης η χρήση των social media στην Ελλάδα

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα