20.6 C
Athens
25/04/2024
Biztech

Σε 10.000 απολύσεις προχωρά η Samsung

Το 10% του εργατικού δυναμικού της στα κεντρικά γραφεία της στην Κορέα προτίθεται να απολύσει η Samsung Electronics, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, σε μια προσπάθεια να μειώσει τα λειτουργικά έξοδα και να ισορροπήσει τρόπο τινά τα άσχημα οικονομικά αποτελέσματα των τελευταίων τριμήνων.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που έχει ως πρωτογενή πηγή την εφημερίδα της Σεούλ Korea Economic Daily, η Samsung θα μειώσει τους εργαζόμενους σε διοικητικές υπηρεσίες όπως τις δημόσιες σχέσεις, το τμήμα human resources και το finance department. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κεντρικά γραφεία της Samsung είναι μια μικρή πόλη αφού σε αυτά εργάζονται 98.999 άνθρωποι.

 

Η Samsung κατέγραψε πωλήσεις ύψους $171 δις το 2014 – περίπου όσο το ΑΕΠ της Ελλάδας – ωστόσο αναλυτές προβλέπουν ότι το 2015 θα υπάρξει μείωση. Επιπλέον η εταιρεία αντιμετωπίζει πλέον έντονο ανταγωνισμό στα smartphones και αναζητά μια νέα στρατηγική που θα της επιτρέψει να ενισχύσει και πάλι την κερδοφορία της, η οποία τα τελευταία τρίμηνα έχει δεχτεί πλήγμα.

 

Πάντως μέχρι τώρα η Samsung ούτε έχει διαψεύσει, αλλά ούτε και επιβεβαιώσει τη σχετική είδηση.

Σχετικά άρθρα

Η Oracle ανακοίνωσε την πλατφόρμα Oracle Cloud Data Science

Giorgos Athanassiadis

Η SoftOne αυτοματοποιεί τη διαχείριση υπερωριών

Δυναμική παρουσία της Schneider Electric στο 4ο συνέδριο “Renewable & Storage Forum”

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα