16.1 C
Athens
19/04/2024
Biztech

Σε σταθερή τροχιά η Lenovo

Τα οικονομικά αποτελέσματα για το δ’ τρίμηνο αλλά και τα συνολικά ετήσια αποτελέσματα, για το έτος που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου 2016, ανακοίνωσε η Lenovo. Όπως προκύπτει, η εταιρεία διατηρεί αξιοσημείωτη σταθερότητα, παρά τις προκλήσεις που επηρεάζουν το γενικότερο επιχειρηματικό περιβάλλον σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Σε ετήσια βάση ο κύκλος εργασιών της Lenovo έφτασε τα $44,9 δις, σημειώνοντας πτώση μόλις -3% . Παράλληλα, το μεγαλύτερο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης στην ιστορία της Lenovo, οδήγησε σε καλύτερη δομή κόστους, εξοικονομώντας $690 εκατ. στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, όπως ανακοινώθηκε σχετικά. Ωστόσο στη διάρκεια του δ’ τριμήνου τα έσοδα ανήλθαν σε $9,1 δις, αισθητά μειωμένα κατά -19% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Έτσι, για ολόκληρη τη χρήση η Lenovo κατέγραψε καθαρές ζημίες ύψους $128 εκατομμυρίων.

 

Τις προκλήσεις που αντιμετώπισε η εταιρεία επεσήμανε και ο επικεφαλής της, Yang Yuanqing, ο οποίος τόνισε ότι ελήφθησαν πρωτοβουλίες σε μια σειρά θέματα που αφορούν την οργάνωση, την ηγεσία, τα προϊόντα και τα κανάλια διανομής, προκειμένου να υπάρξει επιστροφή στην ανάπτυξη, ειδικά στο τομέα των κινητών τηλεφώνων. Μάλιστα, για τη συγκεκριμένη αγορά οι άνθρωποι της Lenovo παραδέχτηκαν ότι οι προσπάθειες ενσωμάτωσης της Motorola δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες.

 

Πάντως σταχυολογώντας τα σημαντικότερα στοιχεία του έτους, η Lenovo κατέγραψε τα ακόλουθα επιχειρησιακά και οικονομικά δεδομένα:

 

– Ενίσχυσε τη θέση της ως ηγέτης στους Η/Υ, με ισχυρά κέρδη και ρεκόρ στο μερίδιο αγοράς, με άνοδο στο 21%.

 

– Κατέλαβε την 3η θέση στην παγκόσμια αγορά tablets, με πωλήσεις σχεδόν 11 εκατομμυρίων τεμαχίων μέσα στο έτος.

 

– Στον κομμάτι του enterprise σημείωσε 73% αύξηση εσόδων σε ετήσια βάση, με λειτουργικά κέρδη για 6ο συνεχόμενο τρίμηνο από την απόκτηση των System x, και ισχυρή παρουσία στην Κίνα και τις αναδυόμενες αγορές.

 

– Ισχυρές επιδόσεις στο Ecosystem and Cloud Services Group, με τον μηνιαίο μέσο όρο χρηστών (Monthly Average Users) να τριπλασιάζεται, ξεπερνώντας τα 200 εκατομμύρια και το ετήσιο κέρδος να ξεπερνά τα $200 εκατομμύρια.

Σχετικά άρθρα

iStorm και Golden-i έσονται εις σάρκα μίαν

Kitriniaris

Η Active Computer Systems εισέρχεται στον χώρο του business software μέσω της Thinkdata

Giorgos Athanassiadis

Βράβευση της Printec για επιχειρηματική αριστεία

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα