13 C
Athens
20/04/2024
Biztech

Σε ρυθμούς “τανγκό” Lenovo και Google

Πιο «στενός» γίνεται ο επαγγελματικός εναγκαλισμός Lenovo και Google με τις δύο εταιρείες να βρίσκουν κοινό έδαφος στην ανάπτυξη του Project Tango, κατάληξη του οποίου θα είναι ένα νέο smartphone, εν είδει εικονικού εικονικού παραθύρου.

 

“Για να ανοίξουμε νέους δρόμους σήμερα στην υπέρ-ανταγωνιστική αγορά των smartphones και πρέπει να αναλάβουμε ρίσκα καινοτομίας”, τόνισε στο πλαίσιο της CES, όπου και ανακοινώθηκε η νέα συνεργασία, ο Chen Xudong, senior vice president & president, Mobile Business Group, της Lenovo. “ H συνεργασία μας με τη Google αφορά τη δημιουργία μιας ολιστικής εμπειρίας προϊόντος”, συμπλήρωσε το στέλεχος της κινεζικής εταιρείας.

 

Πρακτικά, το Project Tango έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας πλατφόρμα προηγμένης τεχνολογίας, η οποία αντιλαμβάνεται το χώρο και την κίνηση και ο χειρισμός της πηγαίνει πέρα από την οθόνη αφής. Το προηγμένο hardware σε συνδυασμό με το λογισμικό επιτρέπουν στη συσκευή να ανταποκρίνεται σε κάθε κίνηση του χρήστη, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέα εμπειρία gaming  ή ακόμα να μετατρέψει το smartphone σε ένα παράθυρο εικονικής πραγματικότητας. Οι Project Tango συσκευές θα μπορούν να αναγνωρίσουν τοποθεσίες στις οποίες έχουν βρεθεί ξανά οι χρήστες, χωρίς τη χρήση GPS, απλά και μόνο καταγράφοντας τις 3D διαστάσεις ενός χώρου, είτε πρόκειται για την εργασία είτε για κάποιο μουσείο.

 

Συνοδοιπόρος στην προσπάθεια Lenovo και Google θα είναι επίσης η Qualcomm, ενώ η πρώτη συσκευή θα είναι διαθέσιμη το καλοκαίρι του 2016. Ουσιαστικά οι δύο εταιρείες προσπαθούν να πάνε την τεχνολογία των smartphones στο επόμενο επίπεδο, καθώς η αγορά έχει καταστεί εξαιρετικά ανταγωνιστική και ο πρώτος παίκτης που θα διαφοροποιηθεί, προσφέροντας μια ουσιαστικά νέα εμπειρία χρήσης, θα καρπωθεί και τη μεγαλύτερη αξία τα επόμενα χρόνια.

 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη

Σχετικά άρθρα

Το B2B Roadshow της Samsung έκανε στάση στην Αθήνα

Samsung: Νέα σειρά SSD στην ελληνική αγορά

Kitriniaris

Άνοδος για την αγορά επιχειρηματικού software, πρωτιά για την Microsoft

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα