16.1 C
Athens
19/04/2024
Biztech

Σε ανατροπή στην αγορά servers στοχεύει η Lenovo

Ψηλά τον πήχη στην αγορά των servers βάζει η Lenovo, με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο και  πρόεδρο του enterprise business group της εταιρείας, Gerry Smith, να δηλώνει ότι η κινεζική εταιρεία μπορεί να προσφέρει λύσεις χαμηλότερου κόστους από τον ανταγωνισμό στους εταιρικούς πελάτες και σταδιακά να ασκήσει πίεση στους άλλους παίκτες της συγκεκριμένης αγοράς.

 

Οι δηλώσεις του Gerry Smith έγιναν στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, στη διάρκεια της οποίας το στέλεχος της Lenovo αποκάλυψε πως η εταιρεία ετοιμάζεται να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, με στόχο αγορές όπως του supercomputing και των hyperscale servers για data servers. “Θα κάνουμε παιχνίδι σε κάθε τομέα της αγοράς,” είπε ο Smith.

 

Η Lenovo ολοκλήρωσε πριν λίγο καιρό την εξαγορά του IBM Business Server x86 γεγονός που της επέτρεψε να καταστεί ο τέταρτος μεγαλύτερος προμηθευτής servers κατά το α’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, με 7,5% μερίδιο αγοράς σύμφωνα με την IDC. Πριν από ένα χρόνο, η Lenovo είχε μερίδιο αγοράς μόλις 1,1%.

 

Ωστόσο ο ανταγωνισμός στην αγορά των servers παραμένει έντονος, καθώς η Lenovo δεν έχει να ανταγωνιστεί μόνο την HP και τη Dell αλλά και οι αναδυόμενες εταιρείες από την Ταϊβάν οι οποίες εστιάζουν τις πωλήσεις τους σε πελάτες που αναζητούν λύσεις για hyperscale data centers.

 

O Smith δήλωσε βέβαιος πως η Lenovo μπορεί να επαναλάβει το επιτυχημένο μοντέλο των PCs και στους servers καθώς διαθέτει μια πολύ αποτελεσματική αλυσίδα εφοδιασμού, συμπεριλαμβανομένων των δικών της εργοστασίων, κάτι θα της επιτρέψει να μειώσει το κόστος αλλά και να προσφέρει γρήγορους χρόνους παράδοσης προς τους πελάτες της.

 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη

Σχετικά άρθρα

Αναβαθμισμένη λύση οικιακής ασφάλειας από την Kaspersky

Kitriniaris

Η HOL “ βοήθησε” τη Vodafone

Kitriniaris

Ηγέτης στο production printing η Konica Minolta

Channel-Manager

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα