13.1 C
Athens
19/03/2024
Biztech

Ρεκόρ εσόδων ανακοίνωσε η LG

Η LG Electronics ανακοίνωσε ρεκόρ εσόδων έτους ύψους 54,4 δισ. δολαρίων για το 2018, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν σχεδόν 10% από το 2017 με το ρεκόρ κερδοφορίας να προέρχεται από τις οικιακές συσκευές και τα προϊόντα οικιακής ψυχαγωγίας. Επίσης, τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου του 2018 έφτασαν τα $ 13,99 δισ. σημειώνοντας αύξηση από το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά 7% μείωση σε σύγκριση με τέταρτο τρίμηνο του 2017, κυρίως λόγω των χαμηλότερων πωλήσεων προϊόντων κινητής τηλεφωνίας. Κατά συνέπεια, τα λειτουργικά κέρδη του τελευταίου τριμήνου μειώθηκαν στα $ 67,1 δισ.

 

Αποτελέσματα ανά business unit

Η LG Home Appliance & Air Solution Company παρουσίασε έσοδα $ 17,17 δισ. για το 2018, σημειώνοντας αύξηση κατά 5% σε σύγκριση με το προηγούμενος το υψηλότερο στην ιστορία της εταιρείας. Τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου έφτασαν τα $ 3,84 δισ. σημειώνοντας αύξηση μεγαλύτερη από 3% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι, με τις πωλήσεις στην Κορέα και την Ευρώπη να παραμένουν σταθερές παρά τις προκλήσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών στην Κεντρική και Νότια Αμερική και την πολιτική αβεβαιότητα στη Μέση Ανατολή. Το ισχυρότερο business unit της LG το 2018 αναμένεται να βγει πρώτο και πάλι φέτος στην εταιρεία, παρουσιάζοντας υψηλή ζήτηση για προϊόντα υψηλής ποιότητας και διαρκή ανάπτυξη στη Νότια Κορέα, ενώ εργάζεται για να περιορίσει το διεθνές εμπόριο και τους συναλλαγματικούς κινδύνους στο εξωτερικό.

 

Η LG Home Entertainment Company κατέγραψε έσοδα έτους $ 16,85 δισ. παρουσιάζοντας ρεκόρ υψηλών κερδών ύψους $ 1,35 δισ. χάρη στις δυνατότητες της σειράς premium προϊόντων της LG. Οι πωλήσεις του τέταρτου τριμήνου του 2018 μειώθηκαν κατά 6% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, αλλά αυξήθηκαν κατά 23% από το προηγούμενο τρίμηνο λόγω της μεγάλης εποχιακής ζήτησης σε μεγάλο βαθμό. Στο μέλλον η LG στοχεύει να αυξήσει τόσο τα έσοδα όσο και τα λειτουργικά κέρδη, εστιάζοντας στην αύξηση των πωλήσεων premium OLED τηλεοράσεων και τηλεοράσεων μεγάλων ιντσών Ultra HD.

 

Η LG Mobile Communications Company ανακοίνωσε έσοδα $ 7,08 δισ. και πωλήσεις τέταρτου τριμήνου $ 1,51 δισ. παρουσιάζοντας μείωση 16% από το τρίτο τρίμηνο. Παρόλο που οι λειτουργικές ζημιές που σημειώθηκαν σε ολόκληρη την περίοδο ανήλθαν στα $ 700,65 εκατ. η επιχειρηματική διάρθρωση του τμήματος κινητής τηλεφωνίας παρουσίασε βελτίωση χάρη στον καλύτερο έλεγχο του κόστους των υλικών και τη γενική αποδοτικότητα βάσει της στρατηγικής της εταιρικής πλατφόρμας. Το 2019, το τμήμα της κινητής τηλεφωνίας της LG θα προωθήσει τα προϊόντα 5G και τα smartphones με διαφορετικά form factors, εστιάζοντας παράλληλα σε βασικές αγορές όπου η LG παραμένει ισχυρή.

 

H LG Vehicle Components Company ανακοίνωσε ετήσια έσοδα $ 3,80 δισ. για το 2018, σημειώνοντας αύξηση κατά 28% από το 2017, ενώ η LG Business-to-Business κατέγραψε συνολικά έσοδα ύψους $ 2,13 δισ.. To business unit σημείωσε έσοδα ύψους $ 530,1 εκατ. το τέταρτο τρίμηνο, τα οποία μειώθηκαν 11% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, ενώ αυξήθηκαν κατά 4% από το προηγούμενο τρίμηνο.

Σχετικά άρθρα

Τα νέα Android POS της Cardlink διαθέσιμα για τις επιχειρήσεις

Giorgos Athanassiadis

Μία ακόμη συνεργασία με βάση το Soft1 Cloud ERP

Channel-Manager

Majar: Στις 1000 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες της Ευρώπης

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα