21.4 C
Athens
28/03/2024
Biztech

Πωλείται η Cyta Ελλάδας

Η Cyta ανακοίνωσε και επίσημα την απόφασή της για πώληση της θυγατρικής της στην Ελλάδα.

Τα νέα αυτά δεν θα πρέπει να μας ξαφνιάζουν, αφού ήδη πριν από το περασμένο καλοκαίρι είχε διαφανεί η πρόθεση της εταιρείας. Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του κυπριακού τύπου, μέσω εμπιστευτικής επιστολής η οποία απεστάλη στον υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, στις 5 Απριλίου, το ΔΣ της Cyta τον ενημέρωνε για τα δεδομένα αλλά και τις σκέψεις αναφορικά με το σενάριο πώλησης της Cyta Ελλάδος.

Στο σημείο αυτό αξίζει να τονίσουμε ότι οι σκέψεις για μετοχοποίηση ολόκληρης της εταιρείας αποσύρθηκαν τελικά από Βουλή των Αντιπροσώπων της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό το ΔΣ θεωρούσε ότι η πώληση της Cyta Hellas ως ξεχωριστή οντότητα ανεξάρτητα από τη μετοχοποίηση της μητρικής εταιρίας ήταν δικαιολογημένη και συμφέρουσα και σαφώς σύμφωνα με τον υφιστάμενο επιχειρησιακό και στρατηγικό σχεδιασμό της.

Επιπλέον, στην επιστολή του, το ΔΣ αναφέρει ότι κατά καιρούς έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον εξαγοράς της Cyta Hellas από άλλες τηλεπικοινωνιακές εταιρείες.

 

Η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (Α.ΤΗ.Κ.) γνωστή και ως Cyta (Cyprus Telecommunications Authority) είναι ο εθνικός τηλεπικοινωνιακός οργανισμός της Κύπρου και ο κύριος φορέας τηλεφώνου, διαδικτύου, κινητής τηλεπικοινωνίας και ψηφιακής τηλεόρασης στο νησί.

Η Cyta Ελλάδος λειτουργεί ως θυγατρική της κυπριακής Cyta εδώ και οκτώ χρόνια, έχοντας 300.000 συνδρομητές, τόσο ιδιώτες όσο και επιχειρήσεις. Η Cyta Ελλάδος, διαθέτει σήμερα 5.500 χλμ οπτικών ινών και πάνω από 500 σημεία εξυπηρέτησης σε όλη την Ελλάδα.

 

Αξίζει να τονίσουμε ότι παρά την πολυετή παρουσία της εταιρείας στην Ελλάδα, δεν έχει καταφέρει να καταστεί κερδοφόρος. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία συνεχίζει να εμφανίζει συσσωρευμένες ζημιές 140 εκατ. ευρώ, δανεισμό 85 εκατ. ευρώ, ενώ το 2014, υπήρξε βελτίωση με τον κύκλο εργασιών της εταιρείας να αυξάνεται στα 90,5 εκατ. ευρώ, ενώ το μεικτό κέρδος το 2014 διαμορφώθηκε στα 29,43 εκατ. ευρώ, έναντι 26,27 εκατ. ευρώ για τη χρήση του 2013.

 

Έτσι με σημερινή της ανακοίνωση η Cyta αναφέρει ότι αποφασίστηκε να διαχωριστούν οι διαδικασίες για τη Cyta Ελλάδος, από αυτές για τον υπόλοιπο όμιλο της Cyta, έτσι ώστε να ανοίξει η προοπτική στρατηγικών επιλογών με δυνητικούς συνεργάτες επενδυτές για τη Cyta Ελλάδος.

Σχετικά άρθρα

Cosmos Business Systems και IBM ενημερώνουν τις επιχειρήσεις

Kitriniaris

Νέα συνεργασία για την Professional Services

Channel-Manager

Μεγάλη προσέλευση στην ημερίδα της Data Communication

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα