22.8 C
Athens
29/03/2024
Biztech

Πρώτη στα commercial PC η Dell στην Ελλάδα

Η Dell Technologies ανακοίνωσε τα αποτελέσματα πωλήσεων για την Ελλάδα σε ό,τι αφορά στους προσωπικούς υπολογιστές για επιχειρησιακές εφαρμογές (commercial clients) για το ημερολογιακό έτος 2019.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC στις συσκευές commercial PC (desktop, notebook & workstation) στην Ελλάδα, η Dell τοποθετείται στην πρώτη θέση σε αξία με μερίδιο αγοράς 37%. Σε ότι αφορά τα τεμάχια, η εταιρεία καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με 5.000 μονάδες διαφορά από τον πρώτο. Πάντως, η Dell παρουσίασε ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 20%. Κατά την ίδια περίοδο η αγορά αναπτύχθηκε κατά 5%.

 

Στα συστήματα commercial desktop ή Dell διατηρεί ηγετική θέση τόσο σε μονάδες όσο και σε αξία για 6ο συνεχόμενο τρίμηνο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το ημερολογιακό έτος 2019 η αγορά σημείωσε κάμψη κατά -1%, ενώ η Dell αναπτύχθηκε κατά 17%. Σε ότι αφορά τα

commercial notebooks η Dell τοποθετείται στην τρίτη θέση σε αριθμό τεμαχίων με διαφορά μόλις 1.000 μονάδες από τον 2ο. Και στην κατηγορία αυτή, ενώ κατά το ημερολογιακό έτος 2019 η αγορά παρουσίασε ανάπτυξη κατά 12% η Dell αναπτύχθηκε 21%. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Dell πούλησε 4.000 περισσότερα τεμάχια σε σχέση με το 2018.

Σε ότι αφορά την αξία, στα commercial notebooks, η Dell τοποθετείται στη δεύτερη θέση με μερίδιο αγοράς 31%.

 

Τα νέα συστήματα της Dell

Πρόσφατα η εταιρεία κυκλοφόρησε τις τελευταίες της λύσεις, μεταξύ των οποίων το ανθεκτικό tablet με οθόνη 11,7’’ Dell Latitude 7220EX Rugged Extreme ATEX, με πιστοποίηση IECEx και οθόνη φωτεινότητας 1.000 nit η οποία είναι ευανάγνωστη κάτω από το φως της ημέρας και υποστηρίζει αφή με γάντια. Αυτό το tablet είναι κατάλληλο για χρήση σε αντίξοες συνθήκες όπως οι εργοστασιακοί χώροι και άλλες απαιτητικές εφαρμογές.

Η σειρά Latitude 9000, η οποία αναμένεται να αρχίσει να διατίθεται στην Ελλάδα από τον Απρίλιο, είναι σχεδιασμένη με γνώμονα τη λεπτομέρεια και στόχο να είναι μικρότερο και λεπτότερο από κάθε άλλη φορά, με μεγαλύτερη οθόνη. Το νέο Latitude 9510 προσφέρει ακριβώς αυτό που ψάχνουν οι επαγγελματίες: μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας από κάθε άλλο επαγγελματικό PC 15 ιντσών που αγγίζει τις 30 ώρες, σχεδίαση 5G-ready, ισχυρά χαρακτηριστικά ήχου και έξυπνες λύσεις που αυξάνουν την παραγωγικότητα. Το Latitude 9510 είναι το μικρότερο και ελαφρύτερο commercial PC 15 ιντσών, και χωράει άνετα σε κάθε μικρό χαρτοφύλακα. Η σχεδίαση περιλαμβάνει κεραίες 5G στα ηχεία για να διατηρήσει την οθόνη InfinityEdge, ενώ οι ανεμιστήρες με πτερύγια από άνθρακα και διπλή σωλήνωση απαγωγής θερμότητας, προσφέρουν ήσυχη και δροσερή στο άγγιγμα, εμπειρία χρήσης.

 

Τα Dell Precision Workstations σε μορφή mobile, desktop και rack, καλύπτουν τις ανάγκες των δημιουργών περιεχομένου και των επαγγελματιών μηχανικών και σχεδιαστών που απαιτούν τη μέγιστη απόδοση με εξαιρετικά αξιόπιστη λειτουργία  και πιστοποιημένη συμβατότητα με ανεξάρτητους προμηθευτές λογισμικού.

Τα commercial συστήματα client της Dell προσφέρονται με πολυετείς υπηρεσίες υποστήριξης, που περιλαμβάνουν επί τόπου υποστήριξη την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Σχετικά άρθρα

Vodafone: Νέα υπηρεσία προσωπικής εξυπηρέτησης για επαγγελματίες

Kitriniaris

Gartner: Κυριαρχία του Android, αργός θάνατος για το BlackBerry

Kitriniaris

Τα smartphones οδηγούν την αγορά

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα