18.4 C
Athens
25/04/2024
Biztech

Πρωτοβουλία για τη βιομηχανική ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

Καθώς οι απειλές για τον εξοπλισμό αυτοματισμού αλλάζουν και εξελίσσονται συνεχώς, αλλάζει και η έννοια της προστασίας των βιομηχανικών εγκαταστάσεων. Είναι αλήθεια ότι ενώ γίνεται μεγάλη προσπάθεια να προστατευθεί από επιθέσεις το παραδοσιακό computing hardware, δεν συμβαίνει το ίδιο στον βιομηχανικό εξοπλισμό. Η αυξημένη συνδεσιμότητα στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή σε συνδυασμό με τις ευπάθειες της τεχνολογίας της πληροφορικής δείχνουν τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι βιομηχανίες ανεξαρτήτως κλάδου και οι πρόσφατες επιθέσεις ransomware έχουν αποδείξει τις πιθανές επιπτώσεις στο χώρο αυτό.

 

Για την  αντιμετώπιση αυτού του πεδίου των προκλήσεων, η Siemens και η διεθνής εταιρεία αυτοματισμού (ISA) εισήλθαν σε μια παγκόσμια σύμπραξη για την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τις ανάγκες της βιομηχανικής ασφάλειας και των διεθνών προτύπων.

 

Οι δυο εταίροι θα μοιραστούν την τεχνογνωσία στον τομέα της προστασίας των περιβαλλόντων αυτοματισμού, με βάση το πρότυπο IEC 62443 και τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας, με τη μορφή εκδηλώσεων, webinars και περαιτέρω εκπαιδευτικού υλικού. Ο κοινός σκοπός θα είναι η ευαισθητοποίηση και η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών για τη βιομηχανική ασφάλεια με τους ιδιοκτήτες- χειριστές του βιομηχανικού εξοπλισμού.

 

 

Η Siemens παρακολουθεί και προειδοποιεί

 

Οι υπηρεσίες ασφάλειας βιομηχανικών εγκαταστάσεων της Siemens συμμορφώνονται με τις οδηγίες του προτύπου IEC62443 του ινστιτούτου συμμόρφωσης για την ασφάλεια της ISA. Οι υπηρεσίες αυτές είναι διαθέσιμες στους υφιστάμενους πελάτες της Siemens και στον εξοπλισμό τρίτων, παρέχοντας μια προσέγγιση πολλαπλών επιπέδων προστασίας, απογραφή περιουσιακών στοιχείων και παρακολούθηση, patch management και vulnerability management, κατάτμηση δικτύου, διαχείριση βιομηχανικής ασφάλειας, υπηρεσίες συμβούλων διαχείρισης συμβάντων και ασφάλειας.

Η Siemens παρέχει επίσης μια ολοκληρωμένη ομάδα προϊόντων έκτακτης ανάγκης, ενώ λειτουργεί πολλά κέντρα επιχειρησιακής κυβερνοασφάλειας (CSOC) για την παραγωγή βιομηχανικών εγκαταστάσεων, με κοινές τοποθεσίες στη Λισαβόνα, Μόναχο και Μίλφορντ (Οχάιο) στις ΗΠΑ. Οι ειδικοί της βιομηχανικής ασφάλειας της Siemens που εδρεύουν σε αυτές τις εγκαταστάσεις παρακολουθούν βιομηχανικές εγκαταστάσεις σε όλο τον κόσμο για απειλές στον κυβερνοχώρο, προειδοποιούν τις εταιρείες σε περίπτωση συμβάντων ασφαλείας και συντονίζουν προληπτικά αντίμετρα. Αυτά τα προστατευτικά μέτρα αποτελούν επίσης μέρος των εκτεταμένων υπηρεσιών ασφάλειας εγκαταστάσεων της Siemens.
 

Σχετικά άρθρα

Ο CEO της LG παρουσίασε το όραμα της εταιρείας για την αυτοκίνηση

Giorgos Athanassiadis

Ο όμιλος L’Occitane επέλεξε SAP SuccessFactors

Επέκταση στη Βόρεια Αμερική για την Globo

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα