13.1 C
Athens
19/03/2024
Biztech

Προστατέψτε τις κάμερες ασφαλείας από απώλεια ισχύος

Η απώλεια ηλεκτρικής ισχύος είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια εγκατάσταση επιτήρησης. Το πρότυπο Power over Ethernet απλουστεύει μεν την εγκατάσταση, αφού δεν απαιτεί ξεχωριστή τροφοδοσία, δεν εξασφαλίζει όμως την απρόσκοπτη παροχή ισχύος. Ο συνδυασμός UPS με το πρωτόκολλο PoE θα φάνταζε σαν την ιδανική προσέγγιση στο πρόβλημα. Η BlueWalker έχει ακριβώς τη λύση που ψάχνατε.

 


 

Τα προβλήματα συνδεσιμότητας σε εξειδικευμένες εγκαταστάσεις συστημάτων ασφαλείας και επιτήρησης ενδέχεται να προκληθούν όχι μόνο από τυχαία συμβάντα (όπως διακοπές ή προβλήματα δικτύου), αλλά επίσης και από σκόπιμες και κακόβουλες επιθέσεις.

Επομένως, θα πρέπει να διασφαλιστεί η σταθερή παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στις κάμερες που επιτηρούν έναν χώρο.

Το PowerWalker Smart PoE UPS είναι μια συμπαγής συσκευή, σχεδιασμένη ειδικά για να προστατεύει την κάμερα Power over Ethernet από απώλεια σύνδεσης. Τροφοδοτείται και φορτίζεται από μία μόνο γραμμή (data + power), επιτρέποντας την εγκατάσταση δίπλα στην κάμερα. Με το PowerWalker Smart PoE UPS, κάθε κάμερα PoE μετατρέπεται σε ένα δίκτυο ασφαλείας με το δικό του εφεδρικό σύστημα παροχής ισχύος.

Η σύνδεση δεν θα μπορούσε να είναι απλούστερη αφού ουσιαστικά το PowerWalker Smart PoE UPS παρεμβάλλεται μεταξύ του PoE switch και της κάμερας μέσω του καλωδίου Ethernet. Ενσωματώνει μία υψηλής απόδοσης μπαταρία λιθίου 14.4V/2,6Ah προσφέροντας 90 λεπτά χρόνο backup σε πλήρες φορτίο, ενώ έχει χρόνο πλήρους φόρτισης περίπου 7 ώρες.

Είναι σχεδιασμένο για να αντέχει σε δύσκολες συνθήκες και έχει ονομαστικές θερμοκρασίες λειτουργίας από 0 έως 40 βαθμούς κελσίου, ενώ σε storage mode οι ανοχές του είναι ακόμα πιο μεγάλες από -20 έως 45 βαθμούς κελσίου.

 

Τα οφέλη του PoE

Το Power over Ethernet ή PoE περιγράφει το πρότυπο που επιτρέπει την παροχή ενέργειας μαζί με δεδομένα μέσω ενός τυπικού καλωδίου Ethernet Cat5e/Cat6 σε δικτυακές συσκευές όπως access points, κάμερες IP και τηλέφωνα VoIP. Όπως είναι προφανές, το PoE είναι ιδανικό για εγκατάσταση καμερών επιτήρησης σε κτήρια και εξωτερικούς χώρους που δεν υπάρχουν ή είναι δύσκολο να εγκατασταθούν γραμμές παροχής ενέργειας.

Το PowerWalker Smart PoE UPS υποστηρίζει τα standards 802.3af (Type 1) και 802.3at/PoE+ (Type2). Η διαφορά ανάμεσα στα δύο είναι ότι το at μπορεί να παρέχει σχεδόν διπλάσια ισχύ μέσω του καλωδίου Ethernet και συγκεκριμένα έως 30,8W αντί 15,4W.

 

 

Το PoE ωφελεί της επιχειρήσεις με τους εξής τρόπους: μείωση κόστους/ασφάλεια εγκατάστασης, βελτίωση παραγωγικότητας, δυνατότητα επέκτασης, συλλογή δεδομένων. Οι χρήστες μπορούν να συνδέσουν συσκευές με δυνατότητα PoE σε υπάρχοντα δίκτυα ή να ξεκινήσουν εύκολα από το μηδέν. Τα έξοδα εγκατάστασης συσκευών PoE είναι πολύ λιγότερα από το κόστος εγκατάστασης των παραδοσιακών καλωδιώσεων, ενώ και το κόστος λειτουργίας είναι πολύ πιο αποδοτικό καθώς, ένα καλώδιο συνεστραμμένου ζεύγους παρέχει δεδομένα και ισχύ σε συσκευές.

 

Το PowerWalker Smart PoE UPS λοιπόν είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος να διασφαλίσετε την απρόσκοπτη λειτουργία του δικτύου των PoE καμερών επιτήρησης. Χάρη στην ειδική βάση που περιλαμβάνεται στη συσκευασία, μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε σημείο κοντά στην κάμερα. Είναι εύκολο στην εγκατάσταση, διαθέτει διακόπτη on/off, LED λειτουργίας και δύο θύρες Ethernet, μία in και μία out.

 


 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Internet: 10M/100M

Ονομαστική τάση εξόδου: 37-57 VDC (PoE Standard)

Τάση εξόδου backup mode: 48VDC +/- 1%

Ισχύς εξόδου: 15,4W max

Αποδεκτή τάση εισόδου: 37-57 VDC

Ισχύς εισόδου: 30W max

Μπαταρία: Li-ion 36,47Wh / 14,4V

Χρόνος backup: 90’@ 15,4W / 180’ @ 8W

Χρόνος φόρτισης: 7 ώρες (έως 90%)

POE Standard: 802.3af / 802.3at

Θερμοκρασία λειτουργίας: 0 έως 40Ο C

IP: IP 30

 

Κατασκευαστής: BlueWalker

Διάθεση: Professional Services, 210-8012207

Προτεινόμενη τιμή λιανικής: € 110,4 + ΦΠΑ

Σχετικά άρθρα

Motorola Edge 30 Ultra: δοκιμάζουμε το υπερόπλο της Motorola

Giorgos Athanassiadis

GoPro Hero 9 Black – Ο ορισμός της action cam στα 5K

Giorgos Athanassiadis

EnGenius Cloud Managed ECW260: Wi-Fi 6 παντού

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα