20.9 C
Athens
26/04/2024
Biztech

Πιο «έξυπνα» κτίρια από τις Schneider Electric και Cisco

Η Schneider Electric ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη Cisco με στόχο την επίτευξη σημαντικών εξελίξεων στην κατασκευή έξυπνων κτιρίων. Οι δυο εταιρείες έχουν αναπτύξει, δοκιμάσει και υλοποιήσει σχέδια που υποστηρίζουν τη σύνδεση συστημάτων διαχείρισης κτιρίων μέσω ενός IP δικτύου, με ασφαλή, αναβαθμιζόμενη και ανθεκτική αρχιτεκτονική, για εύκολη διαχείριση.

Δυο ηγέτες του χώρου της τεχνολογίας, μια πρωτοποριακή λύση

Τα έξυπνα κτίρια του σήμερα γίνονται ολοένα και πιο ψηφιακά χρησιμοποιώντας τις τεχνολογίες του Internet of Things για καλύτερη αποδοτικότητα, περισσότερη άνεση, προσδίδοντας παράλληλα μεγαλύτερη αξία στο κτήριο. Η λύση της Schneider Electric και της Cisco, ενώνει τους τομείς του ΙΤ και της λειτουργικής διαχείρισης των κτηρίων σε ένα ασφαλές και αποδοτικό δίκτυο IP.

Έτσι δίνεται η δυνατότητα σε πολλαπλά συστήματα με αρχιτεκτονική Schneider Electric EcoStruxure Building IP, να ενσωματωθούν με υφιστάμενα layouts κτηρίων που χρησιμοποιούν βιομηχανικά Ethernet network switches της Cisco για να συνδεθούν με τους SmartX IP Controllers της Schneider. Για την άμεση και εύκολη εξυπηρέτηση των πελατών, η λύση αυτή σχεδιάζεται για να καλύψει όλες τις ανάγκες του συστήματος κατά την εγκατάσταση της.

«Η Schneider Electric ηγείται του τεχνολογικού μετασχηματισμού των έξυπνων κτιρίων με την διάθεση της ανοιχτής και ασφαλούς πλατφόρμας EcoStruxure Building η οποία επιτρέπει σε ΙοΤ λύσεις να συνδέονται εύκολα για τη συλλογή και ανάλυση πληροφοριών σε αληθινό χρόνο» δήλωσε ο κ. Kaynam Hedayat VP Product Management, Digital Energy της Schneider Electric. «Είναι υπέροχο να βλέπεις τις λύσεις μας, σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία της Cisco IT, να αποδίδουν καρπούς. Έτσι, οι EcoXpert συνεργάτες μας μπορούν να παρέχουν τις καλύτερες λύσεις στους πελάτες τους, βοηθώντας στο να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, να ξεχωρίσουν στην αγορά και να μεγιστοποιήσουν το κέρδος τους».

Η λύση της Schneider Electric και της Cisco παρέχει στα συστημάτων διαχείρισης κτιρίων:

Ασφάλεια

  • Ομοιομορφία μέσα από ένα προμηθευτή ασφάλειας για ΙΤ και ΟΤ
  • Διάγνωση, ανάλυση και αντιμετώπιση δυσλειτουργιών ή κυβερνοεπιθέσεων όταν προκύπτουν
  • Επιβολή συνεχούς ταυτοποίησης στην υποδομή δικτύου

Κλιμακούμενη επεκτασιμότητα

  • Εύκολη επεκτασιμότητα από μικρή σε μεγάλη εγκατάσταση με ταυτόχρονη διαχείριση πληροφοριών που συλλέγονται συνεχώς από εφαρμογές ΙοΤ
  • Εκμετάλλευση των υψηλών ταχυτήτων του δικτύου ΙΡ για διαχείριση των συστημάτων σε πραγματικό χρόνο

Ανθεκτικότητα

  • Μεγιστοποιεί την διαθεσιμότητα του συστήματος κτιριακής διαχείρισης ώστε να μην γίνεται αποσύνδεση σε περιπτώσεις βλάβης του δικτύου
  • Άμεση και εύκολη αναγνώριση προβλημάτων μέσω τυπικού διαγνωστικού εργαλείου δικτύων

Ευκολία στη διαχείριση

  • Μείωση κόστους και απλοποίηση συστήματος διαχείρισης κτιρίων με ένα ενιαίο δίκτυο ΙΤ και ΟΤ
  • Δίνει τη δυνατότητα σε τεχνικούς χωρίς μεγάλη εμπειρία σε ΙP να θέσουν σε λειτουργία τα Ethernet fieldbus switches πριν την εγκατάσταση, Plug and Play, χωρίς ανάγκη παραμετροποίησης.

«Η Cisco είναι ενθουσιασμένη για την συνεργασία της με την Schneider Electric, που έχει ως στόχο την παροχή IP-enabled λύσεων στο χώρο των συστημάτων διαχείρισης κτιρίων, επιτρέποντας έτσι η μεταφορά του δικτύου του UND σε μια ενοποιημένη πλατφόρμα, να γίνει με ομαλό και απροβλημάτιστο τρόπο. Συνδυάζοντας τις καινοτομίες ΙΤ της Cisco με τις καινοτομίες ΟΤ της Schneider Electric, είμαστε στην ιδιαίτερη θέση να εφαρμόσουμε μια λύση με ασφαλή και κλιμακούμενο τρόπο. Η συνδυασμένη μας λύση, μαζί με τις δυνατότητες της Havel, συνέβαλαν στην υπερκάλυψη των αναγκών του πανεπιστημίου UND, για ένα ανεξάρτητο σχεδιασμό έξυπνου κτιρίου, που μειώνει σημαντικά τα λειτουργικά κόστη και βελτιστοποιεί την ενεργειακή απόδοση» δήλωσε ο κ. Mike Austin, Senior Director, Cisco Global Partner Organization.

Επέκταση Solution Technology Integrator (STI)

Μέσα από τη συνεργασία τους, η Schneider Electric και η Cisco επέκτειναν το σύμφωνο Solution Technology Integrator (STI) σε Certified and Master EcoXpert system integrator partners. Ως συνεργάτες επιπέδου Cisco Select και άνω, η Schneider EcoXperts έχει πρόσβαση στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Cisco σε αρχιτεκτονικές IP Ethernet, αλλά και έκπτωση σε επιλεγμένα προϊόντα της Cisco όπως Industrial Ethernet switches, Catalyst switches, το λογισμικό Industrial Network Director (IND) και άλλα.

Σχετικά άρθρα

6 Microsoft Gold πιστοποιήσεις για την Cosmos

Giorgos Athanassiadis

Νέα σειρά UPS Eaton 5PX 2ης γενιάς με ακόμα μεγαλύτερη απόδοση και ευελιξία

Giorgos Athanassiadis

Στις 21.000 οι νέες συνδέσεις LLU στο γ’ τρίμηνο

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα