24.6 C
Athens
29/03/2024
Biztech

Περισσότερες συσκευές επιθυμούν οι καταναλωτές

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις αλλά τέσσερις ηλεκτρονικές συσκευές θα έχει στην κατοχή του ο μέσος χρήστης των ώριμων αγορών έως το 2018, ενδεχόμενο που σημαίνει ότι η αγορά των consumer electronics θα παραμείνει ένα Ελ Ντοράντο, για όσους, όμως, κατασκευαστές κατορθώσουν να καινοτομήσουν και προσαρμοστούν στις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των καταναλωτών. Αυτό τουλάχιστον εκτιμά η Gartner, στην τελευταία σχετική έκθεσή της.

 

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών, στο τέλος του 2016 θα υπάρχουν σε χρήση 7,8 δις προσωπικές ηλεκτρονικές συσκευές (wearables, smratphones, tablets και PCs), αριθμός που θα φτάσει στα 8,3 δις το 2018.

 

Αναλυτές της Gartner αναμένουν ότι οι καταναλωτές στις ώριμες αγορές θα χρησιμοποιούν έναν συνδυασμό από κύριες και επικουρικές συσκευές για να καλύψουν πέρα από τις ανάγκες επικοινωνίας και παραγωγικότητας, πεδία όπως η υγεία και η διασκέδαση. Στις κύριες συσκευές συγκαταλέγονται τα smartphones, τα tablets και τα notebooks (κλασσικά αλλά και νέα form factors) ενώ στις επικουρικές θα δούμε συσκευές όπως smart watches, health bands, smart glasses και νέου τύπου connected συσκευών όπως οι smart cards.

 

Στην υιοθέτηση μεγαλύτερου αριθμού συσκευών εκ μέρους των καταναλωτών συμβάλει η εξέλιξη των τηλεπικοινωνιακών δικτύων, τα οποία προσφέρουν ολοένα και μεγαλύτερες ταχύτητες ανταλλαγής δεδομένων.

 

Στην Gartner θεωρούν πως οι παραδοσιακοί κατασκευαστές θα αντιμετωπίζουν ολοένα και μεγαλύτερο ανταγωνισμό από τους Κινέζους vendors, κάτι που θα είναι ακόμα πιο έντονο στην κατηγορία των smartphones. Μόνη λύση, σύμφωνα με την Gartner, για όσους θέλουν να παραμείνουν στο παιχνίδι ως μεγάλοι παίκτες είναι να καινοτομούν συνεχώς, καθώς στο τομέα της τιμής οι Κινέζοι διατηρούν μεγάλο πλεονέκτημα.

 

Σημαντική είναι επίσης η πρόβλεψη της Gartner όσον αφορά το μέλλον των PCs, το ένα τρίτο των οποίων θα έχει αποκτήσει λειτουργίες ελέγχου μέσω ομιλίας και χειρονομιών, έως το 2019. Επιπλέον μέχρι τότε το 60% των διεθνώς εγκατεστημένων PCs θα τρέχει Windows 10.

 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη

Σχετικά άρθρα

Αυτά είναι brands ηλεκτρονικών με τη μεγαλύτερη φήμη

Μικρότερα κέρδη για τη SAP

Channel-Manager

Στο Azure το website της Eurobank από την Linakis Digital

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα