11.2 C
Athens
20/04/2024
Biztech

Πεδίο δόξης λαμπρό η αγορά του smart home

Η παγκόσμια αγορά έξυπνων οικιακών συσκευών αναμένεται να αυξηθεί κατά 23,5% το 2019 με όγκο πωλήσεων που θα αγγίξει τα 815 εκατομμύρια τεμάχια, σύμφωνα με τη μελέτη «Worldwide Quarterly Smart Home Tracker» της IDC. Το 2023 το νούμερο αυτό θα ξεπεράσει το 1,39 δισ. αντιπροσωπεύοντας έναν ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 14,4%.

 

«Τα επόμενα χρόνια, η τόνωση της ανάπτυξης της αγοράς θα προκύψει ως συνδυασμό της πίεσης των τιμών προς τα κάτω λόγω της εντατικοποίησης του ανταγωνισμού, την αυξανόμενη υιοθέτηση έξυπνων βοηθών και την αύξηση της ευαισθητοποίησης των καταναλωτών σχετικά με τις ευκολίες, την εξοικονόμηση κόστους και τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας που παρέχουν οι έξυπνες οικιακές συσκευές», ανέφερε ο Adam Wight της IDC.

 

Όπως είναι προφανές, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αντιπροσωπεύουν το μερίδιο του λέοντος σε ότι αφορά τον όγκο πωλήσεων με σαφή ανοδική τάξη η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα η αγορά αυτή να παρουσιάζει ετήσιο ρυθμό αύξησης 9,5%, ξεπερνώντας τα 560 εκατομμύρια τεμάχια το 2023. Η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά η οποία ωστόσο έχει τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης μεταξύ 2019 και 2023 ύψους 22,6%, ακολουθούμενη από τον Καναδά με CAGR 19,9% και τη Δυτική Ευρώπη με CAGR 14,7%.

 

«Το περιεχόμενο και οι υπηρεσίες θα είναι στην πρώτη γραμμή της συγκεκριμένης αγοράς, καθώς τα προϊόντα οπτικοακουστικής ψυχαγωγίας όπως το Fire TV ή το Chromecast θα λειτουργούν ως την είσοδο των καταναλωτών στον κόσμο των συνδεδεμένων οικιακών προϊόντων» δήλωσε ο Jitesh Ubrani της IDC.

 

Οι συσκευές αναπαραγωγής και streaming βίντεο αναμένεται να διατηρήσουν τον μεγαλύτερο μερίδιο, αντιπροσωπεύοντας το 29,9% όλων των έξυπνων οικιακών συσκευών το 2023 εξαιτίας της πτώσης των τιμών, αλλά και των τεχνολογικών εξελίξεων – για παράδειγμα το 8K, το HDR, τα μεγαλύτερα μεγέθη και την ενσωμάτωση με τους έξυπνους βοηθούς και τις streaming πλατφόρμες – που έχουν ως αποτέλεσμα, πολλοί καταναλωτές να σπεύσουν να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους. Οι συσκευές παρακολούθησης / ασφάλειας, όπως οι έξυπνες κάμερες και οι έξυπνες κλειδαριές, θα αντιπροσωπεύουν το 22,1% της αγοράς το 2023 με CAGR 18,4%. Η ανάπτυξη των έξυπνων ηχείων και οθονών αναμένεται να επιβραδυνθεί σε μονοψήφια μεγέθη τα επόμενα χρόνια, με ετήσιο ρυθμό αύξησης 8,7% το 2022 και 4,7% το 2023, καθώς η εγκατεστημένη βάση αυτών των συσκευών προσεγγίζει τον κορεσμό και οι καταναλωτές αναζητούν άλλους τρόπους να αποκτήσουν πρόσβαση σε έξυπνους βοηθούς, όπως θερμοστάτες, ή τηλεοράσεις.

Σχετικά άρθρα

Η Samsung ανακοίνωσε τη νέα σειρά Galaxy S22

Λύρας Πάρης

Τα έσοδα των cloud υποδομών ξεπερνούν το παραδοσιακό ΙΤ

Giorgos Athanassiadis

Καθηλωτικές εμπειρίες από τη σειρά LG Magnit στην InfoComm 2023

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα