20.7 C
Athens
19/04/2024
Biztech

Πατάνε “φρένο” τα smartphones

Για πρώτη φορά στην ιστορία της αγοράς smartphones οι πωλήσεις τους πρόκειται να κινηθούν με μονοψήφιο ρυθμό ανάπτυξης το 2016, καθώς μια σειρά παραγόντων βάζουν στον πάγο το ενδιαφέρον των καταναλωτών. Αυτό υποστηρίζει η Gartner στην τελευταία πρόβλεψή της με την εταιρεία ερευνών να επισημαίνει ότι οι χρήστες δεν προχωρούν πλέον σε ανανέωση των συσκευών τόσο σύντομα όσο έκαναν στο πρόσφατο παρελθόν.

 

Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις smartphones σε ολόκληρο τον κόσμο θα φτάσουν το 1,5 δις συσκευές το 2016, εξέλιξη που ισοδυναμεί με ποσοστιαία αύξηση 7% σε σύγκριση με το 2015. Η αγορά, συνολικά, κινητών τηλεφώνων θα αγγίξει το 1,9 δις συσκευές το 2016, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Gartner.

 

O διψήφιος ρυθμός ανάπτυξης της αγοράς αποτελεί παρελθόν, ισχυρίζονται οι αναλυτές της Gartner, και αυτό θα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο κακό οικονομικό περιβάλλον που υφίσταται σε αρκετές περιοχές. Είναι ενδεικτικό ότι η Gartner προβλέπει πως στην Κίνα και τη Βόρεια Αμερική, η αγορά των smartphones θα παραμείνει πρακτικά αμετάβλητη σε σχέση με το 2015, με ρυθμούς ανάπτυξης 0,7% και 0,4% αντίστοιχα.

 

Μία ακόμη ενδιαφέρουσα πρόβλεψη της Gartner έχει να κάνει με το ότι οι χρήστες που έχουν ήδη στην κατοχή τους ένα basic μοντέλο δεν θα προτιμήσουν να αναβαθμίσουν την εμπειρία τους με κάτι καλύτερο. Αντίθετα, η πλειονότητα όσων από αυτούς επιλέξουν να αγοράσουν νέα συσκευή, θα προτιμήσουν και πάλι κάποιο basic smartphone. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι κατασκευαστές απέτυχαν, σύμφωνε με την Gartner, να προσφέρουν νέες συσκευές που συνδυάζουν χαμηλότερες τιμές και καλύτερα χαρακτηριστικά, ταυτόχρονα. Η ίδια ακριβώς αποτυχία ευθύνεται και για το ότι όλο και περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν να κρατήσουν τις παλιές συσκευές για περισσότερο χρόνο, καθώς δεν διαπιστώνουν κάποια σημαντική τεχνολογική μεταβολή στα νεότερα μοντέλα.

 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη

Σχετικά άρθρα

Πρώτο partner event της Kyocera στην Ελλάδα

Giorgos Athanassiadis

Η Intel ξεπερνά τις εκτιμήσεις για το β’ τρίμηνο

Kitriniaris

Στο πλευρό των startups η Microsoft

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα