18.5 C
Athens
19/04/2024
Biztech

Παρόν και μέλλον στη ΓΣ της Intracom Holdings

Επίτευξη των στόχων του 2014, ανάπτυξη και νέες προοπτικές για το έτος που διανύουμε τέθηκαν επί τάπητος στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Intracom Holdings, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουνίου.

 

Ο Δημήτρης Κλώνης, πρόεδρος της Intracom Holdings τόνισε ότι το 2014 επιτεύχθηκαν οι στόχοι που είχαν τεθεί για τον όμιλο, γεγονός που οδήγησε σε σημαντική κερδοφορία €25,5 εκατ.  και ανάπτυξη από την αύξηση των πωλήσεων κατά 18,5 %. Επίσης σημαντικό στοιχείο ήταν η μείωση του δανεισμού από €330,4 εκατ. σε €155 εκατ., αλλά και η βελτίωση της ρευστότητας με €122 εκατ. διαθέσιμα σε επίπεδο ομίλου. Ιδιαίτερη σημασία είχαν οι δύο επιχειρηματικές συμφωνίες που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη χρονιά και πιο συγκεκριμένα, η πώληση της HOL με συνολική αποτίμηση στα €305 εκατ. και η πώληση του ποσοστού της εταιρείας στην Intracom Telecom με συνολική αποτίμηση € 190 εκατομμύρια

 

Όσον αφορά τους στόχους του 2015, θα συνεχιστεί η έμφαση στις πωλήσεις του εξωτερικού, στις νέες στρατηγικές συμμαχίες, στην αναπλήρωση τζίρου από τις διακοπείσες δραστηριότητες και στην αποτελεσματική διαχείριση υλοποίησης και είσπραξης των έργων στην Ελλάδα.

 

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν οι προοπτικές της αγοράς που ενδιαφέρουν τον όμιλο Intracom Holdings. Συγκεκριμένα, στις υποδομές, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα δίκτυα NGA, στις “έξυπνες πόλεις” και στα περιβαλλοντικά έργα που αποτελούν τομείς τεχνογνωσίας του ομίλου και θα παρουσιάσουν ζήτηση μέσα από τις αναμενόμενες επενδύσεις της προσεχούς 3ετίας.

 

Στον τομέα του ICT, από πλευράς νέων αγορών, η αναπτυσσόμενη αγορά της Αφρικής & Μ. Ανατολής βρίσκεται στις προτεραιότητες του ομίλου, καθώς ο  δημόσιος και ο τραπεζικός τομέας της περιοχής βρίσκονται σε φάση εκσυγχρονισμού. Παράλληλα, η διερεύνηση ευρύτερων συνεργασιών και εξαγορών στο κλάδο του ICT αποτελεί πεδίο για την περαιτέρω ανάπτυξη του ομίλου.

 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη

Σχετικά άρθρα

Νέα σειρά επαγγελματικών οθονών P3 με USB-C από την AOC

Giorgos Athanassiadis

AI Cloud: Τεχνητή Νοημοσύνη για επιχειρήσεις από τη Salesforce

Giorgos Athanassiadis

IBM X-Force: Μια στις τρεις κυβερνοεπιθέσεις παγκοσμίως είχε στόχο την Ευρώπη

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα