22.8 C
Athens
29/03/2024
Biztech

Ο πλανήτης σάς χρειάζεται. Ανακύκλωση τώρα με Active και HP

Βάλτε κι εσείς ως εταιρεία το μικρό σας λιθαράκι στην βιωσιμότητα, ξεκινώντας από κάτι εύκολο και απλό. Τα αναλώσιμα των εκτυπωτών, μελάνια και toner, μπορούν να ανακυκλωθούν. Εάν αναρωτιέστε πώς θα ξεκινήσετε, έχετε δίπλα σας τους ιδανικούς συνεργάτες, την Active Computer Systems και την HP με το πρόγραμμα HP Planet Partners.

 

Συμβάλετε κι εσείς στο παγκόσμιο πρόγραμμα «HP Planet Partners»

Το πρόγραμμα Planet Partners περιλαμβάνει την αποστολή και την ανακύκλωση οποιουδήποτε χρησιμοποιημένου αυθεντικού δοχείου μελανιού HP, γραφίτη HP LaserJet ή γραφίτη Samsung. Η HP φροντίζει ώστε τα επιστρεφόμενα προϊόντα να ανακυκλώνονται σωστά μέσω υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων, ούτως ώστε να μην ξαναγεμίζονται δοχεία, να μεταπωλούνται ή να αποστέλλονται σε χώρους υγειονομικής ταφής.

Το πρόγραμμα HP Planet Partners βρίσκεται σε ισχύ σε 76 χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας και είναι ανοιχτό σε όλους, από χρήστες home office και μικρές επιχειρήσεις, μέχρι μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς.

 

H εταιρική κοινωνική ευθύνη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Active Computer Systems και η περιβαλλοντική βιωσιμότητα βρίσκεται στο DNA της. H Active συμμετέχει ενεργά στο HP Planet Partners από το 2013 και μάλιστα, είναι ιδιαίτερα ενεργός συνεργάτης στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, γεγονός που επισφραγίζεται από τις μεγάλες ποσότητες αναλωσίμων που ανακυκλώνει, αποδεικνύοντας έτσι περίτρανα την περιβαλλοντική της ευαισθησία.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι μόνο τα τελευταία δύο χρόνια η Active έχει ανακυκλώσει πάνω από 20 χιλιάδες δοχεία toner και πάνω από 8,5 χιλιάδες inkjet cartridges.

 

Ο στόχος της HP είναι από το 2016 έως το 2025 να έχει ανακυκλώσει 1,2 εκ. τόνους υλικού. Μέχρι το 2018 έχουν ανακυκλωθεί 395.200 τόνοι. Περισσότερο από το 80% των δοχείων μελάνης και του 100% των δοχείων γραφίτη HP LaserJet έχουν κατασκευαστεί από ανακυκλωμένα υλικά.HP Sustainable Impact

 

 

Πώς χρησιμοποιούνται τα ανακυκλωμένα υλικά

Όλα τα αυθεντικά δοχεία HP που επιστρέφονται μέσω του προγράμματος HP Planet Partners περνάνε από μια διαδικασία ανακύκλωσης πολλών φάσεων. Διαχωρίζονται σε πρώτες ύλες, οι οποίες στη συνέχεια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή καινούργιων μεταλλικών και πλαστικών προϊόντων, π.χ. δοχείων HP. Τα υλικά που απομένουν απορρίπτονται ή χρησιμοποιούνται για την ανάκτηση ενέργειας με υπεύθυνο τρόπο.

 

Μέχρι το 2018, μέσω του προγράμματος HP Planet Partners είχαν κατασκευαστεί πάνω από 4,2 δισεκατομμύρια HP δοχεία μελανιού και γραφίτη χρησιμοποιώντας περισσότερους από 107.000 τόνους ανακυκλωμένου πλαστικού. Με την ανακύκλωση αυτών των υλικών, υπολογίζεται ότι περίπου 830 εκατομμύρια δοχεία μελανιού HP, 101 εκατομμύρια κρεμάστρες ένδυσης και 4,37 δισεκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια δεν κατέληξαν στις χωματερές [1].

Τα παραπάνω έχουν οδηγήσει σε απτές, θετικές επιπτώσεις στο περιβάλλον: Η χρήση ανακυκλωμένων πλαστικών αντί για καινούρια οδήγησε σε μείωση κατά 30% του αποτυπώματος άνθρακα ενός δοχείου μελάνης, μείωση της κατανάλωσης ορυκτών καυσίμων κατά 60% και λιγότερη χρήση νερού κατά 39% [2].

 

3 λόγοι γιατί «HP Planet Partners» με την Active

1. Είναι απλό: Βελτιώνετε την εικόνα σας ως μια εταιρεία που σέβεται το περιβάλλον, μειώνετε το περιβαλλοντικό σας αντίκτυπο, ενώ σαν επιβράβευση για τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα HP Planet Partner, η Active σας προσφέρει ειδική πιστοποίηση.

 

2. Είναι δωρεάν: Εσείς δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα, παρά να τοποθετείτε τα άδεια μελάνια και toner στα ειδικά δοχεία συλλογής που σας προμηθεύει η Active.

 

3. Είναι υπευθυνότητα: Το 100% των αυθεντικών HP αναλωσίμων που επιστρέφονται δεν καταλήγουν στη χωματερή, αλλά ανακυκλώνονται για την ανάκτηση πρώτων υλών, αλλά και ενέργειας από τα απόβλητα.

 

Ο πλανήτης σάς χρειάζεται. Επικοινωνήστε τώρα με την Active Computer Systems και μειώσετε το αντίκτυπο σας στο περιβάλλον, χωρίς επιπλέον έξοδα ή κόπο.

 


Παραπομπές

[1]  Sustainable Impact takes center stage at annual HP Americas Innovation Summit.

[2]  Go inside the Tennessee facility where old plastic is turned into new electronics.

Σχετικά άρθρα

Η LG ενισχύει την All-in-One σειρά της με μια νέα κορυφαία οθόνη Micro LED 136 ιντσών!

Giorgos Athanassiadis

Samsung: Πανευρωπαϊκή μελέτη σχετικά με τις τάσεις στην εργασία μετά την πανδημία

Giorgos Athanassiadis

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αυξάνει την παραγωγικότητα κατά 70%

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα