15.2 C
Athens
19/04/2024
Biztech

Ο δρόμος προς ένα παγκόσμιο πρωτόκολλο IoT

H Singtel και η Ericsson ανακοίνωσαν την λύση Assured+, δημιουργώντας ένα προηγμένο οικοσύστημα ΙοΤ για παρόχους, δίκτυα και συσκευές.

Η λύση Assured+, η οποία αναπτύχθηκε από κοινού από τις δύο εταιρείες, είναι μια ολοκληρωμένη λύση ΙοΤ η οποία υποστηρίζει μια μεγάλη γκάμα από εφαρμογές, όπως τον κλάδο της ιατρικής (για παράδειγμα απομακρυσμένη φροντίδα ηλικιωμένων), της αυτοκινητοβιομηχανίας (connected car) και άλλες αναδυόμενες εφαρμογές Internet of Things, παρέχοντας στους καταναλωτές ολοκληρωμένη διαχείριση του διασυνδεδεμένου τρόπου ζωής.

 

Όπως αναφέρουν οι εταιρίες, η λύση αντιμετωπίζει με επιτυχία τις προκλήσεις που σχετίζονται με τον κατακερματισμό και την έλλειψη συνεργασίας στην αγορά του IoT. Σήμερα η διαχείριση των περισσότερων συσκευών , όπως τα wearables, τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα και οι αισθητήρες για έξυπνα σπίτια, πραγματοποιείται μέσω συγκεκριμένων «κλειστών» εφαρμογών που αφορούν μια συγκεκριμένη τοποθεσία.

Η δημιουργία ενός πραγματικά παγκόσμιου δικτύου IoT θα απαιτήσει τη συνεργασία μεταξύ ανθρώπων, συσκευών και δικτύων και με το Assured+, οι δύο εταιρίες στοχεύουν σε αυτό ακριβώς.

 

Να θυμηθούμε στο σημείο αυτό ότι η έκθεση Ericsson Mobility Report αναφέρει ότι το έτος 2022 αναμένεται να υπάρχουν 18 δισεκατομμύρια συσκευές που σχετίζονται με το ΙοΤ.

Η λύση Assured+ θα συνδέει συσκευές μέσω των υπαρχόντων δικτύων 3G/4G, καθώς και NB-IoT και LTE Cat-M. Θα συμβάλει στην ταχύτερη υιοθέτηση αυτών των δικτύων, παράλληλα με την μείωση του χρόνου (time-to-market) που απαιτείται για τη διάθεση νέων υπηρεσιών στην αγορά. Επιπλέον, η λύση θα παρέχει μια ανοικτή, απλουστευμένη εμπειρία για εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού που θέλουν να προσθέσουν υποστήριξη για νέες συσκευές και εφαρμογές.

 

Τέλος, το φιλικό προς το χρήση interface θα παρέχει στους καταναλωτές μια πλήρη επισκόπηση όλων των διασυνδεδεμένων συσκευών τους, προσωπικών, οικιακών, καθώς και συσκευών αυτοκινήτου, με πλήρη έλεγχο εντός και εκτός σπιτιού.

Σχετικά άρθρα

Η Εricsson εξαγόρασε τη Μicrosoft Μediaroom

Kitriniaris

HP Annual Partner Event: 80 χρόνια με το κανάλι

Giorgos Athanassiadis

Νέα καθήκοντα για την Αλεξάνδρα Κοκκίνη στη SAP Hellas

Channel-Manager

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα