16.6 C
Athens
29/03/2024
Biztech

Ο Αη Βασίλης έφερε phablets φέτος

Σε μεγάλο πρωταγωνιστή των Χριστουγεννιάτικων αγορών mobile συσκευών εξελίχθηκαν τα phablets, με τις πωλήσεις τους να κινούνται σε πρωτοφανή επίπεδα και να δικαιώνουν στην πράξη παλαιότερες προβλέψεις που έκαναν λόγο για μια αγορά smratphones στην οποία τα phablets θα κυριαρχούν.

 

Τα Χριστούγεννα του 2015, λοιπόν, οι παγκόσμιες πωλήσεις των phablets έσπασαν κάθε ρεκόρ αφού το 27% των νέων mobile συσκευών που ενεργοποιήθηκαν ήταν phablets. Πρόκειται για διπλασιασμό από το αντίστοιχο ποσοστό της εορταστικής περιόδου του 2014 (13%) ενώ τα Χριστούγεννα του 2013 μόλις το 4% των νέων συσκευών που ενεργοποιήθηκαν ήταν phablets. To συμπέρασμα είναι απλό: το μέλλον της αγοράς smartphones ανήκει στους παίκτες με πολλές ίντσες.

flurry

Τα παραπάνω στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα η Flurry, εταιρεία η οποία μετρά την αγορά mobile συσκευών με έμμεσο τρόπο. Συγκεκριμένα, η Flurry παρακολουθεί την κίνηση των εφαρμογών και τη συσχετίζει με τις συσκευές στις οποίες εγκαθίστανται. Φέτος και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των Χριστουγέννων η πλατφόρμα της Flurry παρακολούθησε την κίνηση 780.000 apps, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε.

 

Ρίχνοντας μια πιο αναλυτική ματιά στα στοιχεία της Flurry διαπιστώνουμε ότι όσον αφορά την Apple, τα iPhone 6s Plus και iPhone 6 Plus είναι υπεύθυνα για το 12% των νέων ενεργοποιήσεων iOS συσκευών. Στην αγορά του Android, όμως, τα στοιχεία είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά αφού τα phablets αποτέλεσαν την πλειονότητα των mobile συσκευών που ενεργοποιήθηκαν, με ποσοστό 50%.

flurry2

Εξίσου αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία σχετικά με τις ενεργοποιήσεις tablets. Μετά από αρκετά χρόνια «τρελών» πωλήσεων ο θόρυβος γύρω από τα tablets έχει κοπάσει. Έτσι, σύμφωνα με την Flurry οι ενεργοποιήσεις νέων tablets τα φετινά Χριστούγεννα ήταν 2% λιγότερες, τόσο για τις συσκευές με μικρές οθόνες όσο και για τα tablets με full-size οθόνη.

 

Το μήνυμα προς τους κατασκευαστές, σύμφωνα με την Flurry, είναι ότι πλέον τα phablets δεν είναι απλά μια κατηγορία της αγοράς smartphones αλλά το κυρίαρχο κομμάτι της, τουλάχιστον όσον αφορά το Android.

 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη

Σχετικά άρθρα

Το Tech Channel Partner 49 είναι… all-in-one

Giorgos Athanassiadis

IBM: Και το semiconductor business προς πώληση;

Kitriniaris

Intertech: Απόσυρση τηλεφωνικών κέντρων με όφελος έως 30%

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα