24.6 C
Athens
29/03/2024
Biztech

ΟΤΕ: Έργο ύψους €43 εκατ. για την Coca Cola

Ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά έργα που έχει αναλάβει ποτέ ανακοίνωσε ο ΟΤΕ καθώς μετά από διεθνή διαγωνισμό η Coca-Cola Hellenic ανέθεσε στον όμιλο τη λειτουργία ενός data center το οποίο θα εξυπηρετεί τις επιχειρησιακές εφαρμογές πληροφορικής περισσότερων από 36.000 εργαζομένων της στις 28 χώρες όπου δραστηριοποιείται. Όσο για το ύψος του έργου, αυτό θα αγγίξει τα €43 εκατομμύρια.

 

Πρόκειται για μια εξέλιξη με ξεχωριστό ειδικό βάρος αφού αφορά δύο από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους στη χώρα και μάλιστα σε μια περίοδο όπου η υλοποίηση νέων επενδύσεων αποτελεί το μεγάλο ζητούμενο.

 

Επιπλέον, το συγκεκριμένο έργο θα καταστήσει την Ελλάδα στρατηγικό κέντρο ελέγχου της Coca-Cola Hellenic, καθώς το νέο data center θα υποστηρίζει όλη την επιχειρησιακή δραστηριότητα και όλες τις λειτουργίες, όπως παραγγελιοληψία,  customer relationship management, enterprise resource planning, call center και άλλες, για το σύνολο των παραγωγικών του συστημάτων. Η λειτουργία και υποστήριξη προς την Coca-Cola Hellenic θα παρέχεται σε καθημερινή 24ωρη βάση, ολόκληρο το χρόνο, ενώ το έργο περιλαμβάνει και τη λειτουργία εφεδρικού data center. Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος των λειτουργιών που θα εξυπηρετεί το νέο data center αρκεί να πούμε ότι η Coca-Cola Hellenic είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εμφιαλωτής Coca-Cola παγκοσμίως.

 

Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε θα είναι ένα από τα τρία μεγαλύτερα data center στην ΕΜΕΑ, ενώ θα στελεχωθεί ολοκληρωτικά από νέους εργαζόμενους γεγονός που σημαίνει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

 

Τη σημασία του έργου τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου OTE, Μιχάλης Τσαμάζ, τόσο για τον ΟΤΕ που αποδεικνύεται ότι έχει το μέγεθος, την αξιοπιστία και την τεχνογνωσία να αναλαμβάνει μεγάλα έργα ICT, ανταγωνιζόμενος διεθνείς κολοσσούς της αγοράς, όσο και για την Ελλάδα η οποία μπορεί να μετατραπεί, υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις, σε τεχνολογικό κόμβο ICT στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, σύμφωνα με τον κ. Τσαμάζ.

Σχετικά άρθρα

COVID-19: Δωρεάν υποδομές προς την Πολιτεία προσφέρει η HPE

Giorgos Athanassiadis

Νέα παγκόσμια κυβερνοεπίθεση από το ransomware Petya

Epson WorkForce Pro WF-C5710: Ο ιδανικός συνεργάτης

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα