15.4 C
Athens
27/04/2024
Biztech

Οσμή σκανδάλου στην Globo

Σε δίνη με απρόβλεπτη κατάληξη έχει εισέλθει η Globo καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα του ελληνικού και διεθνούς τύπου, η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με κατηγορίες για υποβολή ψευδών οικονομικών στοιχείων καθώς και για ανύπαρκτους συνεργάτες σε όλο τον κόσμο.

 

Οι κατηγορίες προέρχονται από το αμερικανικό hedge fund Quintessential Capital Management, σύμφωνα με το οποίο το 60% των πωλήσεων είναι “κατασκευασμένο”. Επιπλέον, το Quintessential Capital Management αναφέρει ότι προσπάθησε να εκδηλώσει ενδιαφέρον αγοράς των προϊόντων της Globo σε 40 συνεργάτες της ανά τον κόσμο, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, καθώς πολλοί δεν υπήρχαν, άλλοι δεν γνώριζαν την Globo και κάποιοι ανέφεραν πως η συνεργασία με την εταιρεία δεν είναι πια ενεργή.

 

Την κατάσταση περιπλέκει το γεγονός  ότι ο διευθύνων σύμβουλος, Κωστής Παπαδημητρακόπουλος και ο οικονομικός διευθυντής, Δημήτρης Γρυπάρης, της Globo, παραιτήθηκαν ήδη, ενώ ανεστάλησαν και τα καθήκοντα του γενικού διευθυντή Γεράσιμου Μπονάνου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ίδια η εταιρεία. Στην ίδια ανακοίνωση γνωστοποιείται ότι κατά την έκτακτη σύγκληση του ΔΣ, το Σάββατο 24 Οκτωβρίου, ο κ. Παπαδημητρακόπουλος ανέφερε “συγκεκριμένα θέματα αναφορικά με την παραποίηση στοιχείων και την λανθασμένη παρουσίαση της οικονομικής κατάστασης της εταιρείας”.

 

Ήδη από την Παρασκευή η Globo είχε ζητήσει να ανασταλεί η διαπραγμάτευση της μετοχής της εταιρείας στην δευτερεύουσα αγορά Aim, του London Stock Exchange, όπου και είναι εισηγμένη. Ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει συζητήσεις με τους κατάλληλους συμβούλους σχετικά με τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει, προκειμένου να εξακριβώσει την πραγματική χρηματοοικονομική κατάσταση της εταιρείας, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση. Ωστόσο δεν παραλείπει να αρνείται τις κατηγορίες της Quintessential Capital Management.

 

Σε μια παράλληλη αλλά εξίσου σημαντική εξέλιξη η Globo Technologies από τη μεριά της ανακοίνωσε ότι ουδεμία σχέση έχει με τις πρόσφατες ανακοινώσεις και επικείμενες εξελίξεις του ομίλου GLOBO PLC και αποτελεί απλή συνεργάτη και όχι μέλος του ομίλου. Επίσης τονίζει πως συνεχίζει απρόσκοπτα τις δραστηριότητές της με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό στους πελάτες και συνεργάτες της.

 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη

Σχετικά άρθρα

Η Singular Logic δίνει λύσεις για την αγορά πετρελαιοειδών

Kitriniaris

Συνεργασία Active Computer Systems με Kyocera

Giorgos Athanassiadis

Τέλος για το brand Motorola και επισήμως

Channel-Manager

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα