22.9 C
Athens
28/03/2024
Biztech

Ολοκληρώθηκε το Dell Technologies Forum CEE 2020

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 26 Νοεμβρίου η εκδήλωση Dell Technologies Forum CEE 2020, η πρώτη μεγάλη εκδήλωση τεχνολογίας της Dell Technologies για τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης (CEE), η οποία πραγματοποιήθηκε online. Η εκδήλωση επικεντρώθηκε στα νέα προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες που παρέχει η εταιρεία στους πελάτες της, με τη βοήθεια του εκτεταμένου δικτύου των συνεργατών της. Παράλληλα εξετάστηκαν όλες οι τάσεις και οι νέες αναδυόμενες τεχνολογίες που υπαγορεύουν τις εξελίξεις στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας και καθοδηγούν τον τρόπο με τον οποίο οι σύγχρονες επιχειρήσεις θα πραγματοποιήσουν επιτυχώς τη διαδικασία του ψηφιακού τους μετασχηματισμού.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 10:30 ώρα Ελλάδας με μια κεντρική παρουσίαση, στην οποία υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας από την περιοχή CEE, σταχυολόγησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο εκτενέστατο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και λύσεων της Dell Technologies, με έμφαση σε τέσσερις μεγάλους τομείς:

  • Την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού στις επιχειρήσεις, η οποία ενισχύθηκε λόγω της στροφής στο μοντέλο αποκεντρωμένης εργασίας, μακριά από το γραφείο.
  • Τις νέες τάσεις και εξελίξεις στο χώρο των υποδομών cloud και σύγχρονων υποδομών data center (converged και hyperconverged – HCI)
  • Τα νέα συστήματα αποθήκευσης, διαχείρισης και προστασίας δεδομένων της εταιρείας
  • Toν ρόλο των αναδυόμενων τεχνολογιών ΑΙ, ML, AR/VR, 5G και την υλοποίησή τους σε συστήματα που παρέχει αυτή η στιγμή η εταιρεία στους πελάτες της

Τα στελέχη της Dell Technologies ανέλυσαν το γεγονός ότι, οι πρώτοι έξι μήνες του 2020 έχουν αναγκάσει τους επικεφαλής των επιχειρήσεων να επανεκτιμήσουν τις δαπάνες τους στον τομέα της πληροφορικής. Σύμφωνα με τον Δείκτη Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Dell Technologies για το 2020, οι εταιρείες έχουν επισπεύσει το ποσοστό υιοθέτησης της τεχνολογίας κατά τη διάρκεια του τρέχοντος επιχειρηματικού κλίματος. Μέσα σε λίγους μήνες, το 80% των επιχειρήσεων έχουν επιταχύνει τουλάχιστον ορισμένα προγράμματα ψηφιακού μετασχηματισμού.

Ακολούθησαν ζωντανές διαδραστικές συνεδρίες, στις οποίες το κοινό υπέβαλε τις ερωτήσεις του στους ειδικούς και συνεργάτες της Dell Technologies, καθώς και ξεχωριστές συνεδρίες με συζητήσεις για κάθε χώρα της περιοχής CEE, στις οποίες εξετάστηκε η πορεία της κάθε τοπικής αγοράς από την άποψη της προόδου του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων.

Στην περίπτωση της χώρας μας, κεντρικός ομιλητής ήταν ο Aleksandar Preradovic, country manager της Dell Technologies για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα. Ο κος Preradovic τόνισε ότι, η αξιοποίηση της τεχνολογίας, η επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού και η αξιοποίηση των αναδυόμενων τεχνολογιών αποτελούν μονόδρομο ώστε οι επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στις προκλήσεις και να προχωρήσουν. Επίσης σημείωσε την αξία του ανθρώπινου δυναμικού και των στελεχών της τοπικής ομάδας της Dell Technologies, οι οποίοι παραμένουν εστιασμένοι στις ανάγκες των πελατών και των τοπικών συνεργατών της εταιρείας.

Στο πλαίσιο της συνεδρίας που εστίασε στις αγορές της Ελλάδας, της Κύπρου και της Μάλτας παρουσιάστηκε και η αξιοποίηση των τεχνολογιών της Dell Technologies από τον όμιλο Βιοχάλκο, ο οποίος κατέχει ηγετική θέση στη βιομηχανία στην Ευρώπη ενώ χαρακτηρίζεται από την διεθνή παρουσία του. Στη συζήτηση αναλύθηκε το παρόν αλλά και το μέλλον του ψηφιακού μετασχηματισμού του ομίλου Βιοχάλκο και η συνδρομή της Dell Technologies σε αυτή τη διαδρομή ψηφιακού μετασχηματισμού, ενώ παρουσιάστηκαν και συμπεράσματα για άλλες ελληνικές επιχειρήσεις.

Επιπλέον, στην εκδήλωση συμμετείχαν σχολιάζοντας τις προκλήσεις της τρέχουσας περιόδου οι Titanium συνεργάτες της Dell Technologies στην Ελλάδα: Amplus, Infinitum και Space Hellas.

Σε μια από τις συνεδρίες προϊόντων και λύσεων, στον τομέα του ψηφιακού περιβάλλοντος εργασίας, η  κ. Παμίνα Καρβέλα, CSG Product Specialist και η κ. Χριστίνα Ρενιέρη, senior marketing advisor Client Solutions SEE παρουσίασαν τις εξελίξεις στο χαρτοφυλάκιο επαγγελματικών υπολογιστών, οθονών και περιφερειακών της εταιρείας. Με τη βοήθεια των commercial clients και των περιφερειακών, οι επιχειρήσεις μπορούν να ενισχύσουν την παραγωγικότητα των εργαζομένων τους εντός και εκτός γραφείου, βελτιώνοντας το επίπεδο συνεργασίας, επικοινωνίας και αποτελεσματικότητας.

Στις συνεδρίες που εστίασαν στην αξιοποίηση των δεδομένων ο κ. Wojciech Janusz, senior systems engineer, office of the CTO – CTO Ambassador της Dell Technologies, παρουσίασε τον κρίσιμο ρόλο της διαχείρισης των δεδομένων στη δημιουργία εταιρικής αξίας.

Στις συνεδρίες για τις νέες κατευθύνσεις του ΙΤ η κ. Iryna Bernatska, senior compute engineer, DCCS, της Dell Technologies στην περιοχή NEE παρουσίασε 7 τεχνολογικές κατευθύνσεις οι οποίες αναμένεται ότι θα αλλάξουν τον κόσμο της τεχνολογίας και των επιχειρήσεων στο άμεσο μέλλον.

Οι λύσεις της Dell

Στο ευρύτατο πρόγραμμα παρουσιάσεων της εκδήλωσης, οι ειδικοί της Dell παρουσίασαν καινοτόμες υπηρεσίες και λύσεις που αλλάζουν το τοπίο των υποδομών ΙΤ όπως:

  • Tο Dell EMC PowerStore, ένα σύστημα αποθήκευσης που συνδυάζει μοναδικά την αυτοματοποίηση, τα μέσα αποθήκευσης επόμενης γενιάς και μια νέα αρχιτεκτονική λογισμικού.
  • Tην Dell EMC PowerScale, μια οικογένεια συστημάτων αποθήκευσης που θέτουν ένα νέο πρότυπο για τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες αποθηκεύουν και διαχειρίζονται αδόμητα δεδομένα, και τις λύσεις αποθήκευσης Dell EMC PowerFlex, που διαμορφώνονται από λογισμικό και παρέχουν απόδοση και ανθεκτικότητα επιχειρησιακής κατηγορίας για τα πιο
  • Οι εξελίξεις στο υβριδικό cloud από την Dell Technologies βοηθούν τις επιχειρήσεις  να διαχειρίζονται τα δημόσια και ιδιωτικά περιβάλλοντα cloud με ταχύτητα, συνέπεια,  κλιμάκωση, ασφάλεια και εξοικονόμηση χρημάτων.
  • Το Dell EMC VxRail, τη μοναδική υποδομή hyperconverged που προσφέρει ένα πλήρως ενσωματωμένο χαρτοφυλάκιο Tanzu και υποστηρίζει τη σύγχρονη ανάπτυξη εφαρμογών και παρέχει μια εύκολη διαδρομή για την υιοθέτηση του Kubernetes με το VMware Tanzu, με συνολική διαχείριση δεδομένων και προστασία των φορτίων εργασίας Kubernetes με το PowerProtect Data Manager.
  • Την Enterprise SONiC Distribution by Dell Technologies, που αποτελείται από πλήρως υποστηριζόμενες λύσεις δικτύου ανοιχτού κώδικα, που αναπτύχθηκαν για περιβάλλοντα data center μεγάλης κλίμακας σε επίπεδο cloud.
  • Νέες προτάσεις εξοπλισμού για υποδομές Edge, που έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν σε ακραίες θερμοκρασίες και κραδασμούς, όπως ο συμπαγής, ανθεκτικός server Dell EMC PowerEdge XE2420 που παρέχει απόδοση και ασφάλεια για εφαρμογές σε περιβάλλοντα Edge.
  • Οι λύσεις Dell EMC Ready που απλοποιούν και επιτρέπουν την κλιμάκωση φόρτων εργασίας ΑΙ με πρόσβαση αυτοεξυπηρέτησης σε πόρους GPU, προσφέροντας στους πελάτες τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης από οπουδήποτε. (AI anywhere).
  • Το Dell SafeBIOS Off-Host Verification που παρέχεται με το VMware Carbon Black Cloud Audit and Remediation, παρέχοντας στις ομάδες ΙΤ και ασφάλειας, πρόσβαση και ορατότητα στην εύρυθμη λειτουργία του BIOS των υπολογιστών Dell που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι.
  • Νέες προσθήκες στο χαρτοφυλάκιο υπολογιστών της Dell με την πιο έξυπνη, ασφαλή και βιώσιμη εμπορική οικογένεια στον κλάδο, καθώς και τον πρώτο υπολογιστή της αγοράς με  δυνατότητα 5G, βασισμένο σε τεχνολογία της Ιntel, παρέχοντας στους επαγγελματίες εν κινήσει, πρόσβαση σε εξαιρετικά γρήγορες ταχύτητες 5G και αξιόπιστη συνδεσιμότητα. 

Σχετικά άρθρα

Διαχείριση πλήθους μέσω των ΑΙ καμερών της Vivotek

Giorgos Athanassiadis

IBM Cloud: Οι επιχειρήσεις στη νέα εποχή με σύγχρονες λύσεις Cloud

Giorgos Athanassiadis

Prosvasis GO: Nέο mobile app ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα