13.5 C
Athens
19/03/2024
Biztech

Ολοκληρώθηκε το πρώτο Hospitality Tech Forum 2019

O όμιλος εταιριών Eurotel, πραγματοποίησε με επιτυχία το 1ο Hospitality Tech Forum 2019, το οποίο έλαβε χώρα στο Ηράκλειο Κρήτης. Σκοπός της ημερίδας, ήταν να συζητηθούν οι τεχνολογίες αιχμής στο χώρο της φιλοξενίας αλλά και η δυνατότητα βελτίωσης των υπηρεσιών των ξενοδοχειακών μονάδων προς όφελος των επιχειρήσεων αλλά και του πελάτη.

 

Με τίτλο, το ουσιαστικό ερώτημα: «Είστε έτοιμοι για το μέλλον της φιλοξενίας;», οι ειδικοί του Hospitality Tech, οι επιχειρηματίες, οι υπεύθυνοι μηχανογράφησης και οι διαχειριστές ξενοδοχειακών μονάδων, ανέλυσαν και συζήτησαν από κοινού, ποια είναι η κατάσταση σήμερα στην Ελλάδα και ποιες είναι οι μελλοντικές τεχνολογικές τάσεις που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν ώστε να βελτιώσουν την εικόνα του ξενοδοχειακού τομέα, βάσει των απαιτήσεων αλλά και των δυσκολιών που ανακύπτουν στο χώρο της φιλοξενίας και εστίασης καθημερινά.

Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον κ. Χρήστο Ανδρεόπουλο, head of IT της Oetker Collection, σχετικά με τα top hospitality technology trends, ενώ από την πλευρά του ο κ. Ανδρέας Γερακανάκης, channel & alliances manager της Hewlett-Packard Enterprise, ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο μπορεί ένα ξενοδοχείο να δημιουργήσει μία ξεχωριστή εμπειρία για τον επισκέπτη του, μία εμπειρία την οποία θα μοιραστεί στη συνέχεια: «Create an experience guests will write home about». Μάλιστα, ο κύριος Γερακανάκης αναφέρθηκε και σε μία καινοτόμο πρόταση για τα ελληνικά δεδομένα, αυτή της δημιουργίας από κοινού της HPE και της Eurotel, ενός Hospitality Center of Excellence με έδρα την Ελλάδα!

 

Στο 1ο Hospitality Tech Forum, συμμετείχε και η Assa Abloy Global Solutions, μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο με εξειδίκευση στην παροχή λύσεων ασφάλειας για ξενοδοχεία. Την εταιρεία εκπροσώπησε ο κ. Dimitar Raditchkov, area sales manager Europe, Assa Abloy Global Solutions, ο οποίος παρουσίασε προτάσεις για το πώς μπορούν οι σύγχρονες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να μεγιστοποιήσουν τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας mobile προς όφελος των πελατών τους.

 

Είναι σημαντικό να τονισθεί ότι κατά τη διάρκεια του φόρουμ, πραγματοποιήθηκαν και δύο πολύ ενδιαφέροντα πάνελ με προμηθευτές ξενοδοχειακών τεχνολογικών λύσεων και πελατών. Στο πάνελ των προμηθευτών, εκπρόσωποι μεγάλων εταιρειών του χώρου της τεχνολογίας που εξειδικεύονται στο Hospitality, όπως η Hewlett-Packard Enterprise, η Assa Abloy Global Solutions, αλλά και η ελληνική LeaderIT, συζήτησαν το πολύ ενδιαφέρον και επίκαιρο θέμα: «Redefining Luxury in the Millennial Age».

 

Στο δεύτερο πάνελ, εκπρόσωποι μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, ακαδημαϊκοί αλλά και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων είχαν τη δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με το πώς η τεχνολογία είναι το κλειδί για τον ξενοδόχο, έτσι ώστε να κάνει τον πελάτη του να νιώσει βασιλιάς: «If customer is the King, technology is the Key».

 

Από την πλευρά του ομίλου Eurotel, η κ. Νατάσσα Καρατζά, διευθύνουσα σύμβουλος του Eurotel Group, δήλωσε σχετικά: «Ήταν ένα επιτυχημένο συνέδριο το οποίο είχε ουσιαστικά ως κύριο στόχο να αφυπνίσει την τεχνολογική συζήτηση ανάμεσα στους ξενοδόχους καθώς η τεχνολογία παίζει ήδη ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας και οι απαιτήσεις των πελατών τρέχουν με αλματώδη ταχύτητα. Το σίγουρο είναι πως δεν πρέπει να μείνουμε πίσω στις καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις και οι καλύτεροι σύμμαχοι είναι οι εταιρείες που κατέχουν το αντικείμενο αυτό και οι οποίες διαθέτουν την ανάλογη εμπειρία ώστε να καθοδηγήσουν του ξενοδόχους σε τροχιά τεχνολογικής ανάπτυξης».

 

Ο κύριος Θεόδωρος Καρατζάς, πρόεδρος του ομίλου Eurotel, μέσα από έναν σύντομο χαιρετισμό προς τους καλεσμένους, ανακοίνωσε τη δημιουργία της νέας εταιρείας του ομίλου η οποία θα παρέχει λύσεις και υπηρεσίες στον κλάδο του Wellness, έχοντας ως βασικό άξονα την ευεξία, έναν πολύ ιδιαίτερο τομέα του hospitality.

Σχετικά άρθρα

Το Asus Padfone στην Ελλάδα από τη WestNet

antonyroussel

Η δυσκολία προστασίας των δεδομένων στο cloud

Κορυφαία επίδοση για την Trend Micro

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα