22.8 C
Athens
29/03/2024
Biztech

Οι 3D printers της Leapfrog στην Ελλάδα

H Alphanetrix ανακοίνωσε την αποκλειστική διάθεση στην Ελλάδα των 3D printers της εταιρείας Leapfrog. Η Leapfrog ιδρύθηκε το 2012 με έδρα την Ολλανδία και ήταν από τις πρώτες εταιρείες που λανσάρισε τους plug-and-play 3D printers.

 

Το νεότερο μοντέλο της εταιρείας είναι ο επαγγελματικός τρισδιάστατος εκτυπωτής Bolt. Ο Bolt αποτελεί την ναυαρχίδα της εταιρείας, διαθέτοντας δύο ανεξάρτητες κεφαλές εκτύπωσης. Οι δύο κεφαλές μπορούν να εκτυπώσουν ένα αντικείμενο διαφορετικών υλικών και χρωμάτων, ή δύο ανεξάρτητα αντικείμενα.Ακολουθεί την τεχνολογία θερμικής εξώθησης, διαθέτει ακροφύσια διαμέτρου 0,35 mm και «εκτυπώνει» το υλικό σε στρώσεις πάχους από 50 έως 350 micron.

Μπορεί να δεχθεί διάφορα υλικά όπως PLA, ABS, PETG, Nylon κ.λπ. Πέρα από τη γκάμα υλικών της ίδιας της εταιρείας, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν και υλικά τρίτων προμηθευτών.

 

Ο Bolt διαθέτει μια μεγάλη οθόνη αφής, ενώ υποστηρίζει εκτύπωση απευθείας από USB flash, χωρίς την ανάγκη χρήσης υπολογιστή, ενώ το συνοδευτικό λογισμικό είναι εύχρηστο και συμβατό με όλα τα λειτουργικά συστήματα, desktop και mobile.

Μάλιστα, ο εκτυπωτής ενσωματώνει και webcam ούτως ώστε ο χρήστης να βλέπει σε «ζωντανή μετάδοση» από το κινητό του πως εξελίσσεται η διαδικασία της εκτύπωσης.

Επιπλέον διαθέτει mirror mode και replicator mode. Με την πρώτη λειτουργία οι δύο κεφαλές εκτυπώνουν δύο ίδια κατοπτρικά αντικείμενα, ενώ με τη δεύτερη επιτυγχάνεται η εκτύπωση δύο ίδιων αντικειμένων ταυτόχρονα.

 

leapfrog2

 

Σημειώνουμε τέλος, ότι η Alphanetrix ξεκίνησε το 2011 και μια από τις βασικές δραστηριότητες της είναι η στρατηγική συνεργασία με την Autodesk, καταφέρνοντας να κερδίσει την τιμητική διάκριση του μοναδικού Autodesk Gold Partner στην Ελλάδα και να  παραμείνει για τέταρτη συνεχή χρονιά Νο1 Autodesk Reseller.

Σχετικά άρθρα

To Garage Benz επέλεξε Megasoft Prisma Win

Νέο ZenBook Pro και ROG Strix SCAR ανακοίνωσε η Asus

Giorgos Athanassiadis

Το LG G2 στην αρένα των high-end smartphones

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα