21.4 C
Athens
28/03/2024
Biztech

Οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί ποντάρουν στην 3η Πλατφόρμα

Οι τεχνολογίες της 3ης Πλατφόρμας (mobility, cloud, big data, analytics και social networking) θα κυριαρχήσουν καθορίζοντας τις εξελίξεις στο ΙΤ, είναι η πρόβλεψη που κάνουν οι μεγαλύτερες εταιρείες ερευνών που ασχολούνται με ζητήματα τεχνολογίας. Και την άποψη αυτή φαίνεται πως συμμερίζονται πλήρως οι μεγαλύτεροι χρηματοπιστωτικοί και οικονομικοί οργανισμοί παγκοσμίως, αφού σύμφωνα με την IDC, σχεδόν το 1/3 των επενδύσεών τους σε συστήματα ΙΤ προορίζονται για συστήματα και λύσεις mobility, cloud, big data και analytics.

 

Όπως αποκάλυψε το τελευταίο σχετικό report της IDC, οι οικονομικοί οργανισμοί και εταιρείες δαπάνησαν το 2015 $114 δις σε επενδύσεις για τις παραπάνω τεχνολογίες, σε σύνολο $455 που επένδυσαν για ΙΤ εξοπλισμό. Με άλλα λόγια περίπου το 25% των ΙΤ επενδύσεών τους κατευθύνεται προς τις τεχνολογίες της λεγόμενης 3ης Πλατφόρμας, ποσοστό που θα φτάσει μάλιστα το 30% μέσα στην επόμενη πενταετία.

 

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της IDC, η 3η Πλατφόρμα προσφέρει στους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς την μεγαλύτερη ευκαιρία για μεταμόρφωση του business τους εδώ και δεκαετίες. Το mobility επιτρέπει αύξηση των πωλήσεων, μεγαλύτερη παραγωγικότητα και καλύτερο engagement με τους πελάτες. Το cloud μεταφράζεται σε μείωση του λειτουργικού κόστους ενώ τέλος τα big Data & analytics είναι θεμελιώδες συστατικό σε ένα business όπου η εξαγωγή έγκαιρης και έγκυρης πληροφόρησης και πρόβλεψης είναι κρίσιμης σημασίας.

Σχετικά άρθρα

Ένα webinar με πολύ «Meraki» από την Cosmos Business Systems και τη Cisco

Giorgos Athanassiadis

Τα νέα Omen by HP είναι εδώ!

Adaptit: Διεύρυνση των συνεργασιών και υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα