16.7 C
Athens
19/04/2024
Biztech

Οι νέες τηλεοράσεις της LG έχουν AI

Κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Σεούλ, η LG παρουσίασε τα νέα μοντέλα τηλεοράσεων OLED και Super UHD για το 2018 τα οποία που διαθέτουν την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης ThinQ και τον επεξεργαστή alpha (α). Όπως αναφέρθηκε, το 2018, η αγορά των OLED τηλεοράσεων αναμένεται να καταγράψει πωλήσεις ύψους 2,5 εκατομμυρίων συσκευών από 1,6 εκατομμύρια το 2017.

 

Στη νέα σειρά περιλαμβάνονται δέκα νέα μοντέλα OLED TV. Κάθε μοντέλο διαθέτει διαφορετικό σχεδιασμό, όπως Picture-on-Wall (μοντέλο 77/65W8), One Glass Screen (μοντέλο 65G8), Picture-on-Glass (μοντέλο 65/55E8) και σχεδιασμό Cinema Screen (μοντέλα 77/65/55C8 και 65/55B8). Το μέγεθος των οθονών OLED κυμαίνεται από 55 έως 77 ίντσες, ενώ τα δώδεκα μοντέλα Super UHD τηλεοράσεων με τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης (μοντέλα SK95, SK85, SK81 και SK80) διατίθενται σε μεγέθη που κυμαίνονται από 49 έως 75 ίντσες.

Οι σειρές W8, G8, E8 και C8 OLED TV διαθέτουν τον επεξεργαστή της LG α 9 επιτρέποντας στους θεατές να απολαύσουν βελτιωμένη απόδοση εικόνας, πιο ακριβή χρώματα από σχεδόν οποιαδήποτε γωνία, καθώς και το απόλυτο μαύρο χρώμα, το σήμα κατατεθέν των τηλεοράσεων LG OLED. Επιπλέον τα μοντέλα διαθέτουν κορυφαίο ήχο Dolby Atmos.

 

Η σειρά τηλεοράσεων SUPER UHD της LG με τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης για το 2018, υποστηρίζεται από τον επεξεργαστή α 7 της LG, όπως και η σειρά B8. Συνδυάζοντας την τεχνολογία Nano Cell και τον οπίσθιο φωτισμό FALD (Full-Array Local Dimming), οι τηλεοράσεις Super UHD της LG προσφέρουν προηγμένη ποιότητα εικόνας με βαθύτερο μαύρο, βελτιωμένη απόδοση, καλύτερες λεπτομέρειες σκιάς και ακριβή χρώματα από τις πιο ευρείες γωνίες προβολής. Και η συγκεκριμένη σειρά, διαθέτει τεχνολογία Dolby Atmos.

 

 

Προηγμένες λειτουργίες

Ανάμεσα στις έξυπνες λειτουργίες των νέων τηλεοράσεων, περιλαμβάνεται η χρήση επεξεργασίας φυσικής γλώσσας (NLP) επιτρέποντας τους θεατές να μιλήσουν απευθείας στο τηλεχειριστήριο για να πραγματοποιούν μια σειρά από λειτουργίες. Η συγκεκριμένη τεχνολογία βασίζεται στην πλατφόρμα deep learning “Deep ThinQ” της LG. Οι τηλεοράσεις ThinQ με τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης της LG υποστηρίζουν υπηρεσίες βασισμένες στον ηλεκτρονικό οδηγό προγράμματος (EPG) για την παροχή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο και εύρεση καναλιών που προσφέρουν το επιθυμητό περιεχόμενο.

Για παράδειγμα, οι θεατές μπορούν να πουν «Αναζήτηση του soundtrack αυτής της ταινίας» ή «Κλείσε την τηλεόραση όταν το πρόγραμμα τελειώσει» χωρίς να επαναλάβει τον τίτλο του προγράμματος ή να πει συγκεκριμένη ώρα.

Σημειώνουμε ότι το NLP θα είναι διαθέσιμο σε 14 χώρες στις οποίες δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα, ενώ για άλλες περιοχές οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μια από τις δέκα βασικές γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, ιταλικά, πορτογαλικά, πολωνικά, κορεάτικα, ρωσικά και τουρκικά).

 

Επιπλέον, μέσω του LG ThinQ οι νέες τηλεοράσεις, μπορούν να λειτουργήσουν ως έξυπνοι οικιακοί κόμβοι με πρόσβαση σε άλλα έξυπνα οικιακά προϊόντα όπως ρομποτικές ηλεκτρικές σκούπες, κλιματιστικά/ιονιστές, «έξυπνα» φώτα, «έξυπνα» ηχεία και πολλές άλλες συσκευές που επικοινωνούν με την τηλεόραση μέσω Wi-Fi ή Bluetooth.

 

Σχετικά άρθρα

EMC Ελλάς: Ισχυρά αποτελέσματα με λίγους και καλούς συνεργάτες

antonyroussel

Ηγέτης η EMC στο Enterprise Backup

Kitriniaris

Google και Facebook στα μαχαίρια για την Waze

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα