22.9 C
Athens
28/03/2024
Biztech

Οι νέες εξελίξεις στον κατασκευαστικό κλάδο από την ACE-Hellas

Την Πέμπτη 31 Μαΐου, η ACE-Hellas σε συνεργασία με την HP και την Intel πραγματοποίησε την εκδήλωση «Όταν η καινοτομία συναντά την τεχνολογία». Στον πολυχώρο Gazarte πλήθος καλεσμένων, έδωσαν το παρών για να ακούσουν από τους ειδικούς τις τελευταίες εξελίξεις σε ότι αφορά το τεχνικό λογισμικό και το hardware.

 

Η διευθύνουσα σύμβουλος της ACE-Hellas κα Πέννυ Ιωακείμ, στην εναρκτήρια ομιλία της, αναφέρθηκε στην ιστορία της εταιρείας και την προσήλωσή της στους ανθρώπους του κατασκευαστικού κλάδου έχοντας συνάψει συνεργασία με τους μεγαλύτερους οίκους τεχνικού λογισμικού, εφαρμογών GIS και εκπαιδευτικά ιδρύματα, ενώ τόνισε ιδιαίτερα την εξωστρέφεια της ACE-Hellas με σημαντικές δραστηριότητες σε χώρες του εξωτερικού.

Επιπροσθέτως, η κα Ιωακείμ μας ανέφερε ότι η ACE-Hellas στη δύσκολη αυτή περίοδο της οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει ιδιαίτερα τον κατασκευαστικό κλάδο, στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις τους μηχανικούς και τις εταιρείες κατασκευών στην προσπάθειά τους να ανακάμψουν. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κατασκευαστικού κλάδου με τη χρήση προηγμένου λογισμικού και hardware είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, αφού προσφέρει εξοικονόμηση χρόνου, οικονομικών πόρων, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει στα μελετητικά γραφεία και τους μηχανικούς να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων.

 

Live demos με το SCADA Pro

Κεντρικό θέμα της ημερίδας ήταν η νέα έκδοση του SCADA Pro, η οποία στην έκδοση 18 προσφέρει πολλές καινοτομίες, βελτιωμένες δυνατότητες και πρωτοποριακά εργαλεία για την ανάλυση και τον σχεδιασμό απλών και σύνθετων κατασκευών από οποιοδήποτε υλικό (σκυρόδεμα, χάλυβας, τοιχοποιία, ξύλο). Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλα τα νέα χαρακτηριστικά του νέου SCADA με αρκετά live demos από την πολιτικό μηχανικό M.Sc της ACE-Hellas, Αμαλία Μπαγουρδή.

Τα live demos συνεχίστηκαν και κατά την παρουσίαση της νέας προηγμένης πλατφόρμας βελτιστοποίησης κατασκευών ACE OCP η οποία είναι σε θέση να δημιουργεί ασφαλή και οικονομικό σχεδιασμό κατασκευών μικρής και μεγάλης κλίμακας. Πρόκειται για την πρώτη πλατφόρμα βελτιστοποίησης στον κόσμο, η οποία είναι αποτέλεσμα της εικοσαετούς συνεργασίας ανάμεσα στην ομάδα R&D της ACE-Hellas και το Veltion group του ΕΜΠ.

Το θεωρητικό υπόβαθρο του ACE OCP παρουσίασε ο Δρ. Νικόλαος Λαγαρός, Αν. Καθηγητής  στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ενώ η κα Μπαγουρδή παρουσίασε ένα παράδειγμα εφαρμογής σε πραγματική μελέτη του SCADA Pro

 

Στη συνέχεια ο Δρ. Κων/νος Σπυράκος, Καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, έδωσε το δικό του στίγμα στην εκδήλωση, παρουσιάζοντας τις νέες εξελίξεις στον τομέα των ενισχύσεων των κατασκευών από φέρουσα τοιχοποιία. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της τεχνολογίας BIM (Building Information Modeling) στο SCADA Pro 18, μέσα από την επικοινωνία και τη διασύνδεση της εφαρμογής με άλλα αρχιτεκτονικά και στατικά προγράμματα.

 

Νέες συνεργασίες

Πέραν της πολύχρονης και πετυχημένης αντιπροσώπευσης των προϊόντων της CSI (SAP2000, ETABS κλπ.) στην Ελλάδα και Κύπρο, η ACE-Hellas ανακοίνωσε και την πρόσφατη συνεργασία της με την εταιρεία IDEA StatiCa για τη διαστασιολόγηση μεταλλικών συνδέσεων με τη χρήση της μεθόδου CBFEM.

 

 

Τα HP Workstations σε δράση

Οι καλεσμένοι της ημερίδας είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να μάθουν για όλες τις τελευταίες εξελίξεις της νέας σειράς των HP Workstations με επεξεργαστές Intel Core τελευταίας γενιάς.

Ο κ. Ζήσης Ματιάκης, value sales specialist της HP Hellas, ανέφερε ότι συγκεκριμένα μοντέλα της σειράς HP Z Workstations (desktop, all-in-one, mobile) διαθέτουν πιστοποίηση ISV (Independent Software Vendors) για τις λύσεις λογισμικού που διαθέτει η ACE-Hellas για τον κατασκευαστικό κλάδο και με τις δυνατότητές τους, αποτελούν το ιδανικό εργαλείο για τον σύγχρονο επαγγελματία. Ειδική αναφορά έγινε στο HP Z2 Mini, το οποίο αποτελεί το πρώτο mini workstation της HP ειδικά σχεδιασμένο για χρήστες CAD. Στο χώρο της εκδήλωσης, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά ένα Z2 Mini καθώς και τον πανίσχυρο HP Z8 που έτρεχαν τη νέα έκδοση του SCADA Pro.

 

Την παράσταση στην παρουσίαση της HP «έκλεψε» το HP Z VR Backpack, ένα φορετό επαγγελματικό VR PC, το οποίο σε συνδυασμό με ένα HTC Vive έτρεξε ένα demo της Autodesk στο χώρο εικονικής πραγματικότητας.

Σχετικά άρθρα

Υπεγράφη το έργο Gov-ERP μεταξύ της ΚτΠ και της ένωσης εταιρειών Uni Systems – PwC – Real Consulting

Η Linakis Digital απογειώνει τον ελληνικό τουρισμό

Kitriniaris

To Android ξεπερνά το iOS στην online χρήση

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα