22.9 C
Athens
28/03/2024
Biztech

Οι Ευρωπαίοι “μεταναστεύουν”. Στην Apple!

Σε λίγες μόλις ημέρες η Apple αναμένεται να παρουσιάσει το νέο iPhone και το μόνο που μπορεί να περιμένει είναι ακόμη περισσότερους αγοραστές. Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές των πέντε μεγαλύτερων αγορών (Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Iταλία και Ισπανία) έβαλαν στα συρτάρια τις παλιές Android συσκευές τους για τα “μάτια” των iPhone 6 και 6 Plus και όπως όλα δείχνουν η τάση αυτή θα συνεχιστεί και με το νέο iPhone.

 

Η τελευταία έρευνα της Kantar Worldpanel ComTech αποκάλυψε ότι μόνο το τρίμηνο που έληξε τον περασμένο Ιούλιο, το 27% των Ευρωπαίων καταναλωτών που πέρασαν στο στρατόπεδο του iPhone ήταν κάτοχοι μιας Android συσκευής. Σαν αποτέλεσμα το μερίδιο αγοράς του Android στις προαναφερθείσες χώρες έπεσε κατά 4,1% ενώ του iOS αυξήθηκε κατά 2,5% σε ετήσια βάση.

 

Το Android συνεχίζει βέβαια να ηγείται με διαφορά στην ευρωπαϊκή αγορά με μερίδιο 71% έναντι 17% του iOS, ωστόσο τα στοιχεία της Kantar δείχνουν ότι κάθε τρίμηνο που περνά ολοένα και περισσότεροι Android χρήστες αλλάζουν στρατόπεδο.

 

Για τους αναλυτές της Kantar αυτό συμβαίνει γιατί για δύο λόγους: Αφενός η Ευρώπη είναι πλέον ώριμη αγορά. Οι καταναλωτές έχουν μυηθεί στα smartphones και πλέον ζητάνε από αυτά τη διαφοροποίηση, την εμπειρία χρήσης και το κάτι παραπάνω. Αφετέρου, και σύμφωνα με άλλη έρευνα της ίδιας εταιρείας, το Android χρειάζεται πλέον μια εμβληματική συσκευή για να ξανακερδίσει μερίδιο αγοράς. Με άλλα λόγια όταν έχεις μια δυο συσκευές – μία των €700 και μία των €200 – με το ίδιο λειτουργικό σύστημα, η διαφορά στα specs όσο μεγάλη και αν είναι δεν είναι από μόνα τους αρκετά για να πείσουν τον καταναλωτή για την εμπειρία χρήσης.

share

Ευνοημένα από την ανάγκη των Ευρωπαίων καταναλωτών για διαφοροποίηση εμφανίζονται και τα Windows Phone καθώς το μερίδιο αγοράς τους στη Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Iταλία και Ισπανία σκαρφάλωσε στο 11,1%, αυξημένο κατά 2,5%.

 

Η Kantar αναμένει ότι η επικείμενη παρουσίαση των νέων iPhones στις 9 Σεπτεμβρίου πιθανότατα θα ευνοήσει περαιτέρω το μερίδιο αγοράς της Apple στην ευρωπαϊκή αγορά smartphones, με βάση την πολιτική της εταιρείας να μειώνει τις τιμές διάθεσης των προηγούμενων μοντέλων κάθε φορά που παρουσιάζει τον αντικαταστάτη τους.

 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη

Σχετικά άρθρα

Συνεργασία Dow και η IBM με επίκεντρο την Ελλάδα

Kitriniaris

Με Flicker Safe και Reader Mode το νέο LG IPS Full HD monitor

OTE: πρωτοβουλία για την online παρουσία των μικρομεσαίων

dmallas

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα