19/04/2024
Biztech

Οι επιχειρηματικοί χρήστες στρέφονται στα tablets

Μέχρι τώρα ηγεμόνευαν την αγορά συσκευών – μαζί με τα smartphones – χάρη στις χαμηλές τιμές τους που τα καθιστούσαν προσιτά σε κάθε οικιακό καταναλωτή. Πλέον τα tablets περνούν σε μια νέα εποχή, με τους επιχειρηματικούς χρήστες να τα υιοθετούν ως τις στάνταρ συσκευές για την διεκπεραίωση των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων.

 

Συγκεκριμένα, μία ακόμα έρευνα της IDC επιβεβαιώνει την τάση των επιχειρήσεων να περάσουν στην εποχή των tablets. Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ στελεχών επιχειρήσεων στη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία και έδειξε ότι το 40% αυτών χρησιμοποιούν ως μόνη επιχειρηματική συσκευή κάποιο tablet. Μάλιστα, το ποσοστό αυξάνεται αν ως tablet συνυπολογιστούν και οι συσκευές 2-σε-1 ή convertibles, οι οποίες μετατρέπονται σε tablet κατά το δοκούν. Επιπλέον, από το υπόλοιπο 60% η πλειοψηφία επίσης χρησιμοποιεί κάποιο business tablet, απλά το κάνει σε συνδυασμό με κάποιο desktop ή smartphone.

 

Σύμφωνα με την IDC, η ψηφιοποίηση των επιχειρήσεων θα δώσει περαιτέρω ώθηση στην τάση αυτή ενώ ταυτόχρονα τα ίδια τα tablets και οι εφαρμογές που τα συνοδεύουν θα προσαρμοστούν ακόμη περισσότερο στις επιχειρηματικές απαιτήσεις και διαδικασίες.

 

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Πολύ απλά μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους για όλους όσους εμπλέκονται στην αλυσίδα διανομής των tablets. Και αυτό γιατί τα tablets που χρησιμοποιούνται για επιχειρηματική χρήση δεν είναι οι συσκευές των €70 και €100 που κυριάρχησαν στην αγορά τα τελευταία χρόνια, αλλά πρόκειται για συσκευές υψηλών δυνατοτήτων και σχετικά υψηλών τιμών στις οποίες μπορεί να χωρέσει μεγαλύτερο κέρδος για όλους.

 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη

Σχετικά άρθρα

Νέα σειρά προϊόντων antivirus από την Avira

Kitriniaris

Lenovo X130e για την αγορά της εκπαίδευσης

biztech

Konica Minolta: Φουλ των υπηρεσιών!

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα